”Fanit itse tappoivat kaikki uudet bändit” – Gene Simmons lataa suoria sanoja suoratoistopalveluista, ja vähän niiden käyttäjistäkin

Kiss-basisti Gene Simmons kertoo Thunder Underground -podcastin haastattelussa, että vaikka hän uskookin vapaaseen markkinatalouteen, suoratoistopalvelut ovat tehneet elämän uusille artisteille todella haastavaksi.

”Onnea vain heille”, mies sanoo striimipalveluista puhuessaan. ”En lukeudu tukijoihin. Uskon kyllä vapaisiin markkinoihin — kysyntä ja tarjonta ynnä muu sellainen — ja tuen Taylor Swiftia ja Metallicaa ja kaikkia muita, jotka eivät halua olla pelissä mukana; The Beatles ei osallistunut siihen pitkään aikaan.”

”Mutta kuvittele, että kuulut uuteen bändiin ja sinulla on intohimoa, musiikkisi ja todella rakastat sitä, mutta et voi tehdä sitä työksesi”, mies lisää. ”Ei ole mitään muuta. He eivät voi esiintyä livenä, sillä kukaan ei tunne heitä, joten musiikki pitäisi jotenkin saada kuuluviin. Mutta jos haluat ansaita elantosi, et voi antaa musiikkiasi kuultavaksi. Niinpä asut äitisi kellarissa ja sinulla tulee olla päivätyö, ja porukka saa musiikkisi ilmaiseksi. ’Promoan vain livekeikkojani.’ — se ei toimi niin. Fanit itse tappoivat kaikki uudet bändit. Sitä eivät tehneet yritykset tai ulkoavaruuden asukkaat. Ihmiset, jotka tappoivat rakastamansa musiikin olivat niitä, jotka rakastavat musiikkia.”

Voit kuunnella Simmonsin haastattelun kokonaisuudessaan alta.