Foo Fighters -miehet rockin nykytilasta: jossakin nuori Kurt Cobain valmistautuu kirjoittamaan uutta rock ’n’ roll -historiaa

Hyvää rokkia tehdään nykyisinkin, mutta sitä joutuu hieman etsiskelemään, tuumii Foo Fighters -kannuttaja Taylor Hawkins.
29.10.2017 21:43

Foo Fighters -miekkoset Pat Smear ja Taylor Hawkins vierailivat Fusen haastateltavana New Orleansissa viikonloppuna järjestetyn Voodoo Music + Arts Experience -festivaalin yhteydessä. Miehiltä udeltiin paitsi rock-musiikin nykytilasta, myös sitä, mikä mahtaa olla herrojen lempikappale yhtyeensä tuoreelta Concrete and Gold -albumilta. Jälkimmäisen vastaus oli hyvinkin selvä: Sunday Rain, mutta kysymys ”onko rock kuollut?” sai herrat jo hitusen mietteliäämmiksi.

”Hyvää tavaraa on olemassa, mutta sitä joutuu vähän etsiskelemään”, Hawkins toteaa. ”High school -aikoinani Guns N’ Roses oli maailman suurin bändi ja radioiden suosituinta soitettavaa. Vastaavaa ei tietenkään nykyisin ole oikein meneillään. Haluan ajatella, että jossakin on Kurt Cobain kellarissaan, vihaamassa vanhempiaan ja maailmaa ja valmistautumassa kirjoittamaan uutta rock ’n’ roll -historiaa kitaran, basson ja rumpusetin voimin.”

”Rakastan rock ’n’ rollia ja pidän, kuten koko yhtyeemme, inhimillisyydestä musiikissa”, mies jatkaa. ”Minusta tuntuu, että siitä on nykyisin pulaa. Hip hop ja kertakäyttöinen popmusiikki, joka maistuu kyllä lapsilleni, mutta ei minulle, on tällä hetkellä listojen kärjessä – paitsi pari viikkoa sitten, jolloin meidän levymme oli ykkösenä.”

Voit katsella miesten haastattelun kokonaisuudessaan alta.

Lisää luettavaa