Frank Sinatran, Bing Crosbyn ja Engelbert Humperdinckin kanssa työskennellyt laulaja/sovittaja Alan Copeland on kuollut

8.1.2023 21:37

Lauluntekijä, Grammy-palkittu sovittaja ja laulaja Alan Copeland, 96, on kuollut. Asiasta uutisoi muiden ohella Billboard.

Joulukuun 28. päivä menehtynyt Copeland esiintyi vielä viime syksynä Now You Hazz Jazz -nimisen kvartetin riveissä.

Copeland kirjoitti itse, tai oli mukana kirjoittamassa, kappaleita kuten Billboardin listaykköseksi vuonna 1954 kohonnutta Make Love to Metä sekä Too Young to Knowia, High Societytä, This Must Be the Placea, Darling, Darling, Darlingia ja While the Vesper Bells Were Ringingiä.

Copeland sai oppia sovittamiseen itseltään Henry Mancinilta ja työskenteli sellaisten nimien kuin Ella Fitzgeraldin, Frank Sinatran, Sarah Vaughanin, Bing Crosbyn, Jim Naborsin, Count Basien, Engelbert Humperdinckin, Peter Marshallin ja Steve Lawrence & Eydie Gormen kanssa.

Vuonna 1986 Copeland palkittiin Grammyllä parhaasta senaikaisesta pop-esityksestä.

Copeland kuullaan Robert Mitchell -poikakuoron jäsenenä muun muassa elokuvissa Likakasvoiset enkelit (1938), Notre Damen kellonsoittaja (1939), Ulkomaankirjeenvaihtaja (1940), He uskoivat elämään (1941), Tähtilipun sävel (1942) sekä Kulje tietäni (1944).

Copelandilla oli hetken myös oma lauluyhtye The Twin Tones, ja hän oli osa The Modernaires -kokoonpanoa, joka myöhemmin muuntautui The Skel-tonesiksi ja The Alan Copeland Singersiksi.

Lisää luettavaa