Frostbite-metallifestari pahasti penkin alle

8.2.2009 21:50

Lahden Messukeskuksessa 6.-7.2. "järjestetystä" Frostbite-metallifestarista tuli lopulta varsinainen farssi. Tapahtuman avauspäivä sujui vielä suhteellisen hyvin käsikirjoituksen mukaan vaikka esimerkiksi kenelläkään ei tuntunut olevan pienintäkään havaintoa esimerkiksi illan aikataulusta.

Lahden Messukeskuksessa 6.-7.2. "järjestetystä" Frostbite-metallifestarista tuli lopulta varsinainen farssi. Tapahtuman avauspäivä sujui vielä suhteellisen hyvin käsikirjoituksen mukaan vaikka esimerkiksi kenelläkään ei tuntunut olevan pienintäkään havaintoa esimerkiksi illan aikataulusta. Ulkomaisia bändejä (muun muassa Lamb Of God ja Arch Enemy) tosin kuljetettiin hotellin ja tapahtumapaikan välillä limusiinilla – ja se taisikin olla ainoa edes jotenkin toiminut asia.

Arch Enemy ja Lamb Of God eivät kuitenkaan valittaneet vaan hoitivat leiviskänsä sovitusti ja ammattimaisesti. Onneksi paikalla oli myös muutama tilanteen tasalla ollut ihminen, muun muassa lavamanagerina toiminut Tuomas Saukkonen (Before The Dawn jne). Esimerkiksi hänen ansiostaan tilanne ei levähtänyt täydellisesti käsiin. Paikalla oli kuitenkin useita tuhansia yleisön edustajia.

Lauantai olikin sitten melkoista farssia. Norjalaisbändit Mayhem ja Gorgoroth eivät päässeet paikalle, sillä yhtyeiden lentolippuja ei oltu maksettu. Mayhem ei saapunut (yrityksistä huolimatta) Suomeen lainkaan, mutta Gorgorothista paikalle ilmestyivät muun muassa laulaja Gaahl ja basisti King Ov Hell. Bändin kitaristitkin olivat lopulta matkalla kohti Lahtea, kunnes huono sää teki temput Oslossa. Kaupungin lentokenttä jouduttiin sulkemaan lumisateen takia ja muusikot jäivät Osloon, tehden Gorgorothin esiintymisestä mahdotonta.

Yleisö ei ollutkaan lainkaan riemuissaan, kun Gaahl ilmestyi lavalle ilmoittamaan, ettei hänen bändinsä pysty loppujen lopuksi esiintymään.

www.frostbite.fi

Lisää luettavaa