Gary Holt sanoo, ettei Exoduksen maineikkaalla debyytillä käytetty yhtäkään bändistä loikanneen Metallica-kitaristin riffiä

Balazs Mohai/ European Pressphoto Agency EPA/AOP

Exodus-kitaristi Gary Holt vieraili rymyryhmän entisen solisti Rob Dukesin isännöimässä Put Up Your Dukes -podcastissa muistelemassa hieman menneitä.

Juttutuokion tuoksinassa mieheltä kysyttiin, oliko sittemmin Metallican riveissä mainetekoihin yltäneen yhtyeen alkuperäiskitaristi Kirk Hammett mukana työstämässä materiaalia, joka päätyi Exoduksen klassiselle vuoden 1985 debyyttilevy Bonded By Bloodille.

”Siellä oli riffejä, joita olin tehnyt kun Kirk oli vielä bändissä, ja hän yritti muokata ja muutella niitä hieman — se vanha tuttu: ’Muutin sitä vähän. Olen nyt tämän riffin toinen tekijä'”, Holt sanoo. ”Se oli siis jotain kaksi riffiä. Ja loput tehtiin kun hän oli lähtenyt. Emme koskaan käyttäneet Kirk Hammettin riffejä ennen [vuoden 2004] Tempo Of The Damnedia, jolloin äänitimme [Exoduksen alkuaikoina tehdyn] Impalerin.”

Holt sanoo, että kaksi ensimmäistä Hammetin poistumisen jälkeen viimeisteltyä kappaletta olivat Strike Of The Beast ja No Love.

”Suurin lahjani, jos sitä sellaiseksi haluaa kutsua, on muistini. Muistan vittu kaiken”, Holt toteaa. ”Muistan näyttäneeni hänelle… näen sen kuin filmiltä, kun näytin Kirkille Strike Of The Beastin riffin — näytin sen hänelle ja hän halusi muuttaa korkeamman nuotin matalammaksi; muistan sen kaiken kuin katsoisin elokuvaa. Muistan siitä kaiken — joka ikisen minuutin. Muistan yksityiskohtia kaikenlaisista merkityksettömistä jutuista.”