Ghost-kippari nimesi albumin, joka sai hänet haluamaan kiertäväksi muusikoksi

Ghost-pomo Tobias Forge jutteli Planet Rockin tuoreessa haastattelussa urastaan ja vaikutteistaan. Juttutuokion aikana Forge mainitsi erityisesti Iron Maidenin ”Blood Brothers” -kappaleen vaikuttaneen häneen syvästi. Samalla esiin nousee myös levy, jota kuunnellessaan nuorukainen alkoi tosissaan janoamaan uraa musiikin parista.

”Kun olin vielä penska, kuuntelin Live After Death -levyä, ja olin täysin päättänyt ryhtyä ammattimuusikoksi ja halusin rundata. Kiertäminen oli minulle tuttu konsepti, mutta suuri osa tiedoistani tai etukäteen muodostetuista rundaamiseen liittyvistä mielikuvista oli muodostunut Live After Deathin katsomisesta, ja nähtyäni kaikki heidän joka paikassa soittamiensa keikkojen päivämäärät.”

”Istuin siellä ison kartan kanssa ja piirsin heidän kiertuereittinsä, missä kaikkialla ja kuinka usein he esiintyivät”, Forge jatkaa. ”Sen levyn sisälehdiltä löytyy paljon tietoa kiertue-elämästä.”

Forge sanoo, ettei erityisemmin fanittanut Maidenin Blaze Bayley -ajanjaksoa.

”Kun he tekivät vuonna 1995 ensimmäisen levynsä Blazen kanssa, olin uppoutunut syvälle death/black metallin maailmaan, ja olin niin kiireinen tutkiessani vuoden 1985 tapahtumia, ettei minulla ollut aikaa seurata sitä”, Forge kertoo. ”Olin tietenkin aivan innoissani Brucen palattua bändiin ja kun he tekivät voittoisan paluunsa. Pakko sanoa, että Brucen kanssa tehty paluulevy Brave New World oli ja on edelleen uskomattoman hienosti rakennettu äänite… Se levy on todella hyvä alusta loppuun. Uskomatonta.”

”On hämmästyttävää, kuinka 20 vuotta ammattimaisesti tahkonnut bändi pystyi edelleen lisäämään kappaleita tajunnanräjäyttävän mahtavaan repertuaariinsa”, Forge lisää. ”He taitavat edelleen soittaa Blood Brothersia suurimmalla osalla keikoistaan, mutta he voisivat helposti soittaa kymmenenkin biisiä siltä albumilta.”