Ghostin edellinen levy ilmestyi vasta vuosi sitten, mutta Tobias Forge ei kykene sitä enää kuuntelemaan: ”Se saa minut voimaan pahoin”

Sami Lommi

Ghost-nokkamies Tobias Forge ei juuri vanhojen tekemistensä parissa fiilistele. Tämä pätee myös orkesterin vasta viime vuonna ilmestyneeseen Prequelle-albumiin, jonka promotoimisen merkeissä Forge kumppaneineen on rundannut muun muassa Metallican matkassa tämän Euroopan-kiertueella.

”En ajattele siitä levystä [Prequelle] sen ihmeempiä”, mies toteaa All Things Loudille. ”Bisneskeskeisiä termejä käyttääkseni, ajattelen enemmän albumisykliä ja sitä, mihin levy on vienyt meidät bändinä, ja mitä teemme rundaamisen suhteen. Siitä kulmasta tämä on ollut ilmiömäistä, todella hienoa. Koska kiertuetta ollaan lopettelemassa, näen myös syklin tulevan päätökseensä. Voin nyt katsoa taaksepäin ja ajatella, että ’Saavutimme albumilla juuri kaiken sen, mikä oli tarkoituskin.’ Levy oli hyvin rehellinen, eikä toistanut mitään aiemmin tekemääni, ja se on vain hyvä juttu! Tykkään siitä. En kuuntele albumia enää, mutta se on sama juttu kaikkien aiempien levyjeni kohdalla. Heti kun olen kirjoittanut ja äänittänyt levyn, ja olemme aloittaneet sen esittämisen livenä, olen jo lopettanut sen kuuntelemisen. En ihan oikeasti pysty siihen, sillä se saa minut voimaan lievästi pahoin.”