Yllättävä puheenvuoro: Tobias Forge saattaa siirtyä syrjään Ghostin laulajan paikalta

4.6.2019 13:18

Ghost-yhtye on tunnetusti käytännössä yhden miehen bändi, kun milloin minkäkin salanimen taakse kätkeytyvä Tobias Forge säveltää yhtyeen musiikin ja kokoonpanon muut soittajat ovat lähinnä palkkaa vastaan soittavia työläisiä. Ilmeisesti ei kuitenkaan ole lainkaan selvää, että Forge toimisi yhtyeen laulajana ja keulahahmona tästä ikuisuuteen – tuoreessa haastattelussa Forge vihjaa, että hän saattaa jonain päivänä jättäytyä kitaristiksi ja luovuttaa laulajan paikan jollekulle muulle.

Metal Hammer uutisoi Forgen 101 WKQX -radioasemalle antamasta haastattelusta, jossa käsitellään Ghostin kokoonpanosäätöjä. Forge kertoo kaipaavansa kitaran kimppuun.

”Tietysti olen jo tottunut laulamaan, mutta jos saisin valita ja jos jotain sattuisi tapahtumaan, voisin hyvin kuvitella jonkun muun laulamaan ja itseni vain soittamaan kitaraa”, Forge sanoo.

”Rakastan noiden biisien soittamista. Tietenkään en pääse soittamaan niitä kovin usein ja jos minulle annetaan kitara käteen, minun täytyy hieman virkistää muistiani ensin. Mitä enemmän minun täytyy puuhata muiden asioiden parissa, sitä vähemmän saan soittaa kitaraa.”

”Aina kotona ollessani soitan kitaraa vähän enemmän, ja kun taas lähden kiertueelle, soitan vähemmän. Sitten kun menen studioon, minun täytyy taas treenata ensin kunnolla.”

Mielenkiintoinen ajatus tämä laulajanvaihdos, sillä uuden solistin avulla Ghostin tyyliä voisi viedä aivan uusiin suuntiin. Toisaalta on helppo nähdä, että Forgen ja sessiolaulajan välille voisi muodostua räjähdysherkkä suhde, kun Forge haluaisi kuitenkin hallita Ghostin lavailmettä ja uuden keulakuvan pitäisi käytännössä tehdä, mitä kitaristi sanelee.

Prequelle-levyn seuraaja on joka tapauksessa jo työn alla. Ghost esiintyy kesän mittaan Metallican lämmittelijänä yhtyeen Euroopan-kiertueella ja saapuu Suomeenkin 16. heinäkuuta.

Lisää luettavaa