Glenn Tipton paljastaa, milloin sai ensimmäisen kerran kuulla Parkinsonistaan ja sen, miksi juuri nyt oli oikea aika astua syrjään Judas Priestistä

14.3.2018 20:57

Kuten aiemmin valitettavasti jouduimme uutisoimaan, viime perjantaina odotetun Firepower-uutuusalbuminsa julkaisseen Judas Priestin kitaristi Glenn Tipton on jättäytynyt pois yhtyeen eilen alkaneelta kiertueelta Parkinsonin taudin vuoksi. Nyt kitaralegenda on itse kommentoinut tilannettaan bändin Facebook-sivuilla julkaistussa lausunnossa, ja paljastaa samalla muun muassa sen, milloin sai ensimmäistä kertaa kuulla sairaudestaan.

”Kuten monet jo varmasti tietävätkin, en osallistu tulevalle Judas Priest -kiertueelle terveydentilani vuoksi”, Tipton kirjoittaa. ”Olen pahoillani, mutta minulla diagnosoitiin Parkinsonin tauti neljä vuotta sitten ja lääkärini kertoi, että olen sairastanut sitä jo yli kymmenen vuotta. Tiesin jonkin olevan pielessä koordinaationi ja soittamisen sujuvuuden osalta, mutta sopeuduin ja jatkoin taistelua. Minulla on hyviä ja huonoja päiviä, mutta tauti on kuitenkin rappeuttava, enkä koskaan haluaisi vaarantaa maailman kovinta metallibändiä. Sen takia päätin viimeisissä treeneissä astua syrjään ja antaa Andy Sneapin ottaa paikkani. Hän on hieno mies ja olen varma, että hän tekee hyvää työtä. Olen myös varma, että yhtye tulee olemaan aivan yhtä vahvassa iskussa kuin ennenkin.”

Voit lukea miehen kommentit kokonaisuudessaan alta.

Tiptonin korvaajaksi valittu tuottaja-ääniteknikko Andy Sneap pääsi ensimmäistä kertaa tositoimiin eilen illalla Pennsylvanian Wilkes-Barressa, kun Priest avasi Firepower-kiertueensa Mohegan Sun -areenalla. Alla videokuvaa Firepowerin, Evil Never Diesin sekä Lightning Strikesin live-debyyteistä.

Lisää luettavaa