Grammy-palkinnoista vastaava Recording Academy jakoi tunnustuksia – Muun muassa Queen, Tina Turner ja Neil Diamond palkitaan elämäntyöstään

Palkittujen joukkoon kuuluvat myös Hal Blaine, Emmylou Harris, Louis Jordan sekä The Meters.

Grammy-palkinnoista vastaava Yhdysvaltain musiikkialan ammattilaisten yhdistys The Recording Academy on jakanut vuosittaiset tunnustukset merkittävästä elämäntyöstä ja urasta musiikin parissa. Elämäntyö-palkinnot menevät tänä vuonna Queenille, Tina Turnerille, Neil Diamondille, Emmylou Harrisille, Hal Blainelle, Louis Jordanille sekä The Meters -yhtyeelle.

”Tämän vuoden Special Merit -palkintojen saajat ovat maineikas joukko monipuolisia ja vaikutusvaltaisia luojia, jotka ovat työstäneet tai olleet osana työstämässä eräitä yksilöllisimpiä ja erikoisimpia äänitteitä koko musiikin historiassa. Näitä erityisen inspiroivia hahmoja kunnioitetaan legendaarisina esiintyjinä, luovina arkkitehteina sekä teknisinä visionääreinä. Heidän omaa luokkaansa olevat saavutukset ja intohimo on jättänyt jälkeensä ajattoman perinnön”, Recording Academyn toimitusjohtaja Neil Portnow kuvailee.

Palkinnot jaetaan kesällä järjestettävässä tapahtumassa, jossa myös juhlitaan palkittujen uraa ja elämäntyötä. Tarkempia tietoja tulevasta seremoniasta tiedotetaan lähiviikkoina. Grammy-gaala järjestetään 28. tammikuuta.