Grammy-palkinnot jaettiin – yksi kiitospuhe taisi olla gaalan väelle liikaa

Drake.
AOP

Yhdysvalloissa jaettiin jälleen Grammy-pystejä. Lyhyt tiivistelmä voittajista: High on Fire pokkasi hoiti nimiinsä metallikategorian, edesmennyt Chris Cornell palkittiin Best Rock Performance -kategoriassa, Jack Antonoffin ja Annie Clarkin Masseduction voitti parhaan rock-kappaleen Grammyn ja Greta Van Fleet teki ilmeisesti viime vuoden parhaan rock-albumin. Childish Gambinon hieno This Is America voitti vuoden parhaan äänitteen ja kappaleen Grammyt, ja Kacey Musgraves palkittiin vuoden parhaasta levystä.

Yksi huomionarvoinen hetki nähtiin, kun Drake palkittiin rap-kategoriassa. Aiemminkin Grammy-gaalaa kritisoinut räppäri muistutti kiitospuheessaan, etteivät artistit oikeastaan tarvitse mitään pystejä. Asiasta kertoo muun muassa Consequence of Sound.

”Jos yleisö laulaa kappaleitasi mukana sanasta sanaan, ja jos olet sankari kotikaupungissasi, olet jo voittanut. Jos tavalliset, työssäkäyvät ihmiset käyttävät rahansa tullakseen vaikka tuuleen ja tuiskeeseen katsomaan keikkojasi, et tarvitse mitään tällaista tässä. Olet jo voittanut”, Drake sanoi palkintoonsa viitaten.

Tässä kohtaa kävi niin hassusti, että Draken puheenvuoro katkesi kesken ja gaala siirtyi pikavauhtia mainostauolle. Tämä sai tietysti yleisön ihmettelemään, että mikäs on meininki, mutta gaala vakuutti myöhemmin, että se vain viattomasti luuli Draken sanoneen jo sanottavansa. Kas kummaa!

Onneksi olkoon joka tapauksessa kaikille voittajille. Kaikkien voittajien listan näkee esimerkiksi täällä.