Grateful Dead -yhtyeestä tehdään elokuva -Huippuohjaaja kiinnitetty projektiin

The Grateful Dead 1980-luvun alussa. Vasemmalta oikealle: Phil Lesh, Mickey Hart, Bill Kreutzmann, Bob Weir, Brent Myland, Jerry Garcia.
CSU Archives / Everett Collection / All Over Press

Jerry Garcian rooliin on puolestaan kiinnitetty Jonah Hill.

Grateful Dead -yhtyeestä on tekeillä elokuva, jonka ohjaajaksi ja tuottajaksi on kiinnitetty itse Martin Scorsese, raportoi Deadline.

Deadlinen tietojen mukaan bändin johtohahmona pidettyä Jerry Garciaa tulee näyttelemään Jonah Hill, joka on tuttu muun muassa elokuvista The Wolf of Wall Street, 21 Jump Street, Moneyball, Get Him To Greek ja Superbad. Sisäpiiritietojen mukaan projektilla on yhtyeen ja yhtyeen manageriportaan siunaus ja elokuvan tuottavalla Applella on oikeudet käyttää bändin musiikkia elokuvassa.

Sanfranciscolainen Grateful Dead oli psykedeelisen rockin tunnetuimpia yhtyeitä. Bändi perustettiin vuonna 1965 ja se toimi aluksi nimellä The Warlocks. Yhtye joutui vaihtamaan nimensä, koska samalla nimellä toiminut toinen ryhmä ehti julkaista levynsä ensin. Yhtyeen toiminta loppui vuonna 1995 kitaristi Garcian menehdyttyä sydänkohtaukseen ollessaan kalifornialaisessa huume- ja alkoholiparantolassa. Garcian kuoltua muut bändin jäsenet – Bob Weir, Mickey Hart ja Bill Kreutzmann – ovat jatkaneet esiintymistä Dead & Company -nimellä.

Yhtye nimettiin Rock and Roll Hall of Fameen vuonna 1994. Vuonna 2004 Rolling Stone -lehti rankkasi Grateful Deadin sijalle 57. listatessaan 100 kaikkien aikojen mahtavista artistia.