Green Day -klassikko täytti 25 vuotta – Asiaa juhlistetaan arkistojen kätköistä kaivetun videokoosteen merkeissä

Tulossa myös vinyylierikoispainos.

Green Dayn neljäs studioalbumi Insomniac julkaistiin 10.10.1995 eli se täytti viime viikonloppuna 25 vuotta. Vaikka levy ei yltänytkään samanlaisiin myyntilukuihin kuin edeltäjänsä Dookie (1994), se sai kuitenkin kriitikoilta hyvän vastaanoton ja siitä on tullut vuosien varrella monien fanien suosikkilevy. Lisäksi Insomniacin kiertueella bändi nousi pieniltä klubeilta isommille keikkalavoille.

Insomniacin 25-vuotispäivää juhlistaakseen yhtye latasi Youtube-kanavalleen parikymmentä minuuttia kestävän videokoosteen, johon on kaivettu arkistojen kätköistä bändin Euroopan-kiertueella vuosina 1995 ja 1996 kuvaamia ennen näkemättömiä pätkiä. Koosteessa on mukana useampi Prahan-keikalla vuonna 1996 taltioitu biisi. Katso video tuosta yläpuolelta.

Eikä siinä vielä kaikki, vaan levystä julkaistaan myös rajoitettu tuplavinyylipainos, joka sisältää uudelleemasteroidun albumin livetaltiointeja edellä mainitulta Prahan-keikalta. Koronasta johtuvien viivästysten vuoksi vinyyliä saa kuitenkin vasta ensi vuoden puolella. Lisäksi yhtyeen verkkokaupassa on jälleen myynnissä Insomniac-ajoilta tuttuja oheistuotteita. Kirsikkana kakun päällä myyntiin on tulossa myös 500 kappaleen painos kansitaiteilija Winston Smithin mustesuihkutekniikalla tekemiä nimmaroituja julisteita. Julisteiden tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Green Dayn on tarkoitus saapua Suomeen 31.5.2021 alkuvuodesta julkaistun Father Of All Motherfuckers -albuminsa tiimoilta.

Someone's turning 25 tomorrow… and it's Insomniac 😏🎉 We’re celebrating by releasing a double LP pressed on…

Geplaatst door Green Day op Vrijdag 9 oktober 2020