Guns N’ Roses esitti keikalla tutun AC/DC-klassikon – Taustalla tällä kertaa kuitenkin surullinen syy

"Olen oikeastaan omassa mielessäni omistanut koko keikan Rosielle."

Guns N’ Roses on jo uransa alkuhämärissä soitellut silloin tällöin keikoilla AC/DC:n Whole Lotta Rosie -klassikkoa ja se on löytänyt tiensä settilistalle myös kuluvan vuoden kiertueillakin – erityisesti yhtyeen kiertäessä Australiassa alkuvuodesta, jolloin lavalle nousi myös Angus Young itse.

Whole Lotta Rosie oli setissä mukana jälleen 7. kesäkuuta Zürichissä Sveitsissä. Ennen kappaletta Axl Rose kuitenkin kertoi surullisia uutisia ja taustoja, miksi kappale on ollut hänelle henkilökohtaisesti hyvin tärkeä ja miksi se oli mukana juuri kyseisen keikan settilistalla.

”Harva tietääkään, mutta kun soitamme tämän kappaleen… Kun laulan, kuvittelen mielessäni pienen koiramme lavalle viereeni. Hän oli aina niin iloinen. Mutta tänään, juuri ennen show’ta, hän nukkui pois”, Rose kertoo Rosie-koirastaan.

”Joten omistamme seuraavan kappaleen hänelle. Olen oikeastaan omassa mielessäni omistanut koko keikan Rosielle.”

Guns N’ Roses konsertoi Kantolan tapahtumapuistossa Hämeenlinnassa 1. heinäkuuta, toivottavasti hieman iloisimmissa merkeissä. Nähtäväksi myös jää, mitä coverosastoa bändin settiin tuolloin kuuluu; yhtye on viime aikoina tapanut soittaa muun muassa Soundgardenin Black Hole Sun -kappaletta Chris Cornellin muistolle.