Hal Blaine, 90, on kuollut – Maailman äänitetyin sessiorumpali soitti muun muassa Beach Boysin, Elviksen, Sinatran ja Lennonin kanssa

RIP Harold Belsky, 5.2.1929-11.3.2019
12.3.2019 09:14

Wrecking Crew -sessiomuusikko Hal Blaine on kuollut, uutisoi Billboard. Blaine menehtyi luonnollisiin syihin kotonaan Kalifornian Palm Desertissä, vahvisti tämän vävy Andy Johnson. Blaine oli täyttänyt 90 vuotta viime helmikuussa.

Blaine aloitti rumpujen soiton 1940-luvulla ja hänestä tuli erittäin tunnettu ja kysytty studiomuusikko 60-, 70- ja 80-luvuilla. Blainea pidetään maailman eniten äänitettynä rumpalina, joka soitti uransa aikana muun muassa kuudella vuoden parhaan albumin Grammy-palkitulla teoksella. Hänen cv:stä löytyi myös 40 listaykköshittiä ja 150 top 10 -hittiä. Hänet palkittiin Grammylla elämäntyöstään vuonna 2018.

Blaine soitti muun muassa Frank Sinatran Strangers In The Nightilla, Simon & Garfunkelin Mrs. Robinsonilla ja Bridge Over Troubled Waterilla, The 5th Dimensionin Aquarius/Let The Sunshine Inillä, The Beach Boysin I Get Aroundilla ja Good Vibrationsilla, The Byrdsin Mr. Tambourine Manilla ja Nancy Sinatran These Boots Are Made For Walkin’illa. Lisäksi hän soitti muun muassa jokaisen Beatles-jäsenen levyillä sekä Elvis Presleyn, Neil Diamondin, Cherin, The Carpentersin ja Billy Joelin kanssa.

”Hal Blaine oli niin uskomaton muusikko ja ystävä, etten osaa pukea sitä sanoiksi. Hän opetti minulle paljon ja meidän suosiomme oli pitkälti hänen ansiotaan – hän oli maailman paras rumpali. Lisäksi nauroimme myös todella paljon”, kirjoitti Beach Boysin Brian Wilson Twitterissä suru-uutisen kuultuaan.

Lisää luettavaa