Haluaisitko sukeltaa keskelle The Beatlesin viimeisen albumin studiosessioita? Ohjaajasuuruus tekee sen kohta mahdolliseksi

The Beatles tiedottaa lyöneensä hynttyyt yhteen Taru Sormusten Herrasta -elokuvasarjasta tutun ohjaaja Peter Jacksonin kanssa. Tarkoituksena on luoda kurkistus yhtyeen legendaarisiin studiosessioihin ennenjulkaisemattoman kuvamateriaalin välityksellä.

Elokuva tulee koostumaan 55 tunnista ennennäkemätöntä kuvamateriaalia orkesterista studion syövereissä 2.–31. tammikuuta vuonna 1969. Näissä sessioissa syntyi myös Let It Be -albumi, joka julkaistiin 18 kuukautta myöhemmin, yhtyeen jo hajottua.

Alkuperäisenä suunnitelmana oli kuvata tv-ohjelma, mutta suunnitelmat muuttuivat matkan varrella tarinaksi, joka huipentuu The Beatlesin kuuluisaan konserttiin Applen Lontoon toimiston katolla.

”55 tuntia ennennäkemätöntä videokuvaa ja 140 tuntia äänimateriaalia takaa, että tämä elokuva tulee olemaan ultimaattinen ’kärpäsenä katossa’ -kokemus, jollaisesta The Beatles -fanit ovat jo kauan unelmoineet”, Jackson hehkuttaa hanketta.

”Olin helpottunut huomatessani, että todellisuus ei vastannut myyttejä”, mies jatkaa. ”Se on yksinkertaisesti uskomaton historiallinen aarreaitta. Toki seassa on draamaakin, mutta ei sellaista jatkuvaa eripuraa, joka projektiin on jo pitkään liitetty. Johnin, Paulin, Georgen ja Ringon työskentelyn seuraaminen sittemmin legendaariseksi muodostuneiden kappaleiden parissa ei ole ainoastaan kiehtovaa – se on hauskaa, mieltäylentävää ja yllättävän intiimiä. Olen haltioissani ja otettu siitä, että tämä merkittävä materiaali on uskottu haltuuni. Elokuvan teko tulee olemaan silkkaa juhlaa.”

Lupaavalta vaikuttaa!