”Hän lähti rokkitähden tyylillä” – Vinny Appice muistelee hetkeä, kun tämä löysi menehtyneen Jimmy Bainin laivan hytistä

https://youtu.be/cOzEctAZAYI

Entinen Dio-/Rainbow-basisti menehtyi keuhkosyöpään vuonna 2016.

Ronnie James Dion sooloyhtyeessä ja Rainbow’ssa vaikuttanut basisti Jimmy Bain menehtyi Def Leppard Hysteria On The High Seas -risteilyllä 24. tammikuuta vuonna 2016. Keuhkosyöpää sairastaneen Bainin oli tarkoitus esiintyä risteilyllä Last In Line -yhtyeen kanssa, mutta basisti löydettiinkin kuolleena hytistään keikkaa edeltävänä iltana.

Last In Line -yhtyeessä rumpuja soittanut Vinny Appice muisteli tuota traagista hetkeä The Classic Metal Show’n haastattelussa. Appice kuvaili hyvän ystävänsä ja kollegansa menettämistä erittäin vaikeaksi ja järkyttäväksi tapaukseksi.

”Viikkoa ennen risteilyä treenasimme Jimmyn kanssa ja hän sanoi kärsivänsä keuhkokuumeesta. Hän näyttikin todella sairaalta, mutta tuli silti treeneihin. Soitimme kolmen, neljän päivän ajan kolmesta neljään tuntia kerrallaan ja hän selvisi siitä. Hän oli todellinen soturi”, Appice muistelee.

”Hän selvisi Floridaan ja meidän oli tarkoitus soittaa sunnuntaina, laiva lähti lauantaina satamasta. Juuri ennen Def Leppardin vetoa yksi tytöistä tuli itkien luoksemme: ’Se on Jimmy! Jimmy!’ ja jostain syystä tiesin heti, mitä on tapahtunut. Menin ylös katsomaan ja näin Jimmyn hytissään.”

”Hän lähti rokkitähden tyylillä. Hänellä oli samettihousut ja ketjut, rokkipaita päällään. Hän rokkasi loppuun asti. Jumala häntä siunatkoon. Hän ei päätynyt sairaalaan hoidettavaksi vaan rokkasi viimeiseen saakka.”