”Hän oli aivan liian nuori kuolemaan” – Corey Taylor avautui ensi kerran Joey Jordisonin poismenosta

Sami Lommi

Corey Taylor kertoo tuoreessa haastattelussa Joey Jordisonin kuoleman olleen hänelle kova paikka. Slipknot-laulaja vieraili hiljattain toimittaja Eddie Trunkin jututettavana SiriusXM-radioasemalla, ja keskustelun aikana Taylor kommentoi ensi kertaa julkisesti entisen bänditoverinsa menehtymistä. Haastattelusta uutisoi myös Blabbermouth.

Jordison poistui keskuudestamme 26. heinäkuuta 46-vuotiaana. Hänen kuolemansa yksityiskohtia ei ole julkistettu, mutta Jordisonin perhe tiedotti muusikon kohdanneen loppunsa rauhallisesti nukkuessaan.

”Tämä on ollut rankkaa. Aivan ensimmäiseksi huolehdimme tietysti hänen perheestään ja otimme heihin yhteyttä kysyäksemme, ovatko he ok ja tarvitsisivatko he mitään apua”, Taylor kertoi haastattelussa.

”Koko juttu on hitonmoinen murhenäytelmä. Hän oli aivan liian nuori ja lahjakas kuolemaan. Monet varmasti pohtivat olosuhteita, jotka ajoivat hänet pois bändistä, mutta emme ala nyt puhua niistä. Mieluummin puhun hänen jälkeensä jättämästään perinnöstä. Hän auttoi luomaan tämän yhtyeen, jonka puolesta olemme kaikki taistelleet. Mutta se, ettei hän ole enää täällä – minun on yhä vaikea uskoa sitä.”

Jordisonin ja Slipknotin tiet erosivat vuonna 2013. Eron tarkat syyt ovat edelleen hämärän peitossa, mutta Jordison itse painotti, ettei hän lähtenyt kokoonpanosta omasta tahdostaan. Vuonna 2016 rumpali kertoi saaneensa tiedot potkuistaan tylysti sähköpostitse.

Slipknot saapuu Suomeen Knotfest-nimikkofestivaalinsa merkeissä 12.–13.8.2022. Tapahtuman muita esiintyjiä ovat muun muassa Nightwish, Stam1na, Arch Enemy ja Bring Me the Horizon.