”Hänellä oli demoninsa, mutta hän löylytti ne” – Brian Johnson muistelee tunteikkaasti Malcolm Youngia kirjassaan

17.10.2022 09:29

Brian Johnsonin elämäkerta Brianin elämät julkaistaan 25. lokakuuta. Ultimate Classic Rock tarjoilee kirjasta hieman esimakua ja uutisoi, miten Johnson muistelee kirjassa edesmennyttä yhtyetoveriaan, AC/DC:n johtohahmoa ja rytmikitaristia Malcom Youngia.

”Kun Malcolm jätti AC/DC:n vuonna 2014, bändin sydän lakkasi lyömästä”, Johnson kirjoittaa. ”Kaipaan häntä tänä päivänäkin enemmän kuin osaan sanoin kuvailla. Häneltä ei jäänyt mikään huomaamatta, oli kysymys sitten bändin soittajan suorituksesta kiertueporukan jäsenen hyvinvointiin. En tajua, miten hän teki sen.”

Malcolm Young jäi pois AC/DC:stä huhtikuussa 2014 terveysongelmien vuoksi. Saman vuoden syyskuussa hänen uutisoitiin sairastavan dementiaa, ja pian kitaristi joutui asumaan hoitokodissa tilanteensa vuoksi. Hän kuoli marraskuussa 2017 64-vuotiaana. Angus Young kertoi myöhemmin veljensä kärsineen muistiongelmista jo ennen vuoden 2008 Black Ice -albumia.

Johnson kirjoittaa kirjassaan, että Malcomilla ”oli demoninsa, mutta hän löylytti ne, ja löylyttikin kunnolla.”

”Hänen kitaransoittonsa oli mestarillista. Sen voimakkaan soundin takana oli hienostuneisuutta, jota kriitikot eivät voi koskaan ymmärtää”, Johnson jatkaa. ”Kun seisoin lavalla hänen vierellään, en voinut kuin ihailla häntä. Mutta pidin ihailuni enimmäkseen omana tietonani, koska hän ei ollut sellainen kaveri, joka nauttii kehujen kuulemisesta.”

Lisää luettavaa