Heavy metal -veteraani ei pidä nykybändien tavasta pyytää rahaa fanitapaamisista – ”Minä tässä olen onnekas saadessani tavata faneja!”

Mike Howe kuitenkin ymmärtää taloudelliset syyt päätösten taustalla, mutta vakuuttaa, ettei yhtyeensä tule koskaan tekemään samoin.
1.1.2019 13:33

Levymyyntien käännyttyä laskuun ja keikkailuun liittyvien kulujen puolestaan noustua, ovat kiertelevät bändit joutuneet keksimään uusia tapoja saada jostain rahaa jatkaakseen toimintaansa. Moni bändi tarjoaakin maksullisia meet & greet -tapaamisia, jossa fanit pääsevät tapaamaan bändiä valuuttaa vastaan ennen keikkaa.

Pitkän linjan heviveteraaniyhtye Metal Church ei laulaja Mike Howen mukaan tule koskaan toimimaan näin eikä hän muutenkaan pidä koko ajatuksesta. Hänellä on aina aikaa faneilleen eikä heidän kuulu maksaa fanitapaamisista, Howe toteaa Dead Rhetoricin haastattelussa.

”Miksi siitä pitäisi maksaa? Siellä bändi on, mene kättelemään ja tervehtimään. Osoitamme faneille kiitollisuutta siitä, että he pitävät meidät elossa vielä 30 vuoden jälkeenkin, joten se on vähintä, mitä voimme tehdä”, Howe sanoo.

”Me elämme tien päällä ja suurin osa päivästä menee aikaa tappaessa. Musiikin soittaminen on työtämme ja mitä keikkojen jälkeen tehdään? Minulla on runsaasti aikaa käytettävissä, ennen kuin nousen bussiin ja suuntaamme seuraavaan kaupunkiin. Miksen menisi ulos tapaamaan ja kiittämään faneja? Olen heidän kanssaan niin kauan, kuin he haluavat. Minä tässä olen onnekas saadessani tavata faneja!”

Howe sanoo kuitenkin tiedostavansa ja ymmärtävänsä taloudelliset syyt, miksi moni bändi on tähän ratkaisuun päätynyt.

”Nykyään on vaikeaa tehdä rahaa tällä alalla. He yrittävät pysyä hengissä kokeilemalla erilaisia strategioita. En vastusta, jos joku bändi niin halua toimia, mutta vaikeaa sitä on silti niellä.”

Metal Churchin tuorein albumi Damned If You Do julkaistiin viime joulukuussa. Levy on järjestyksessään bändin kahdestoista studioalbumi.

Lisää luettavaa