Helsingin Uutiset: Elmun riemu oli ennenaikaista – yhdistyksen uudet tilat Itäkeskuksesta olikin vuokrattu jo toisaalle

Kuvituskuva.

Raportoimme aiemmin tänään Ylen uutisesta, jonka mukaan Elävän musiikin yhdistys Elmu ry iloitsi löytäneensä uudet tilat Helsingin Itäkeskuksesta. Yhdistys oli uutisoinnin mukaan muokkaamassa Puhoksen ostoskeskuksen entisistä Alepan tiloista lähes 3000 katsojaa vetävän keikkapaikan, jonka ensimmäiset keikat oli tarkoitus järjestää lokakuussa 2020.

Ilo näyttäisi kuitenkin olleen ennenaikaista, sillä Helsingin Uutiset uutisoi tilojen olevan varattu jo muuhun käyttöön.

”Elmun pääseminen Alepan tiloihin ei onnistu siitä yksinkertaisesta syystä, että tila on jo vuokrattu aivan toiselle toimijalle”, HOK-Elannonkiinteistöjohtaja Jyrki Karjalainen kommentoi lehdelle. ”En voi vielä kertoa uuden vuokralaisen nimeä tai toimialaa, sillä siihen minulla ei ole uuden vuokralaisen lupaa. Vuokrasopimus on kuitenkin allekirjoitettu viideksi vuodeksi.”

Kiinteistöjohtajan mukaan Elmusta oltiin yhteydessä HOK-Elantoon, mutta yhteydenpito jäi mahdollisten vapaiden tilojen kyselyn asteelle.

Näyttäisi nyt siis siltä, että Elmu joutuu jatkamaan uusien tilojen metsästystä. Jäämme seuraamaan tilannetta.

Elmun entinen tukikohta sijaitsi Helsingin Hietalahden Nosturissa, joka lopettaa toimintansa vuodenvaihteessa.

Päivitys 20.12.2019:

ELMU ry kertoo juuri julkaisemassaan tiedotteessa neuvottelujen Puhoksen kanssa jatkuvan.

”ELMU ry on neuvotellut valtuuttamansa asiamiehen välityksellä Puotinharjun Puhos Oy:n hallituksen edustajien ja osakkaiden kanssa Nosturin konserttitoiminnan jatkamisesta Puhoksen kauppakeskuksessa sijaitsevissa tiloissa”, lyhyessä tiedotteessa todetaan. ”Nämä neuvottelut jatkuvat edelleen.”