HS: Pori Jazzin pääkonsertteihin tulossa 18 vuoden ikäraja – ”Muutos, jota olemme pohtineet jo pitkään”

10.11.2023 13:10

Pori Jazzin ensi vuoden pääkonserttien lipunmyynti avattiin alkuviikosta isänpäivän lahjaostoja varten. Samalla kävi ilmi, että pääkonsertteihin on suunnitelmien mukaan tulossa 18 vuoden ikäraja. Pori Jazzin toimitusjohtaja Sampsa Jolma vahvistaa suunnitelman Helsingin Sanomille.

”Viime kesänä alaikäisille tarkoitettujen lippujen osuus koko myynnistä oli alle prosentin luokkaa. Alle 12-vuotiaiden määrästä pääkonserteissa ei ole dataa, mutta arvioin määrän olevan minimaalinen”, Jolma kertoo Helsingin Sanomille.

”Tämä on muutos, jota olemme pohtineet jo pitkään, ja sillä pyritään muun muassa parantamaan asiakaskokemusta sekä helpottamaan konserttialueella liikkumista.”

Vanha järjestely erillisine anniskelualueineen ja tarkastusportteineen on aiheuttanut Kirjurinluodon pääkonserteissa pahoja ruuhkia. Nostamalla ikärajan kahdeksaantoista koko konserttialueesta saadaan anniskelualuetta.

”Pääsemme eroon turhista tarkastuksista pääkonserttialueen sisällä. Muutos myös helpottaa alueen suunnittelemista sekä mahdollistaa uudenlaisia ruoka- ja juomatarjonnan kokonaisuuksia.”

Jolma lisää, että Pori Jazz tulee jatkossakin tarjoamaan konsertteja myös alaikäisille ja Pori Jazz Kids -festivaali jatkuu entiseen malliin osana Pori Jazzia. Jolman mukaan pääkonserttialueen ulkopuolisen tarjonnan lisäämistä kohderyhmälle pohditaan myös.

Pori Jazzin varsinainen lipunmyynti käynnistyy marras-joulukuun taitteessa, jolloin julkistetaan myös ensimmäiset artistikiinnitykset. Julkistusten ja lipunmyynnin aloittamisen tarkka aikataulu on kuitenkin vielä auki.

Lisää luettavaa