Huhut Gibsonin kuolemasta olivat sittenkin liioiteltuja: näyttää siltä, että kitaramerkki nousee jälleen

5.10.2018 10:26

Hyviä uutisia sähkökitaran ystäville! Kitaristit ovat viime aikoina tottuneet saamaan niin paljon jobinpostia, että villeimmissä skenaarioissa koko sähkökitara on julistettu museovehkeeksi: Fender ja Guitar Center -kauppaketju ovat syvissä vesissä, ja ikoninen Gibson jopa ajautui konkurssiin. Synkältä on näyttänyt jo pitkän aikaa.

Nyt on kuitenkin vaihteeksi aihetta iloon, sillä Bloombergin mukaan Gibson saattaa sittenkin selviytyä haudan partaalta. Bloombergin mukaan Gibsonin konkurssikäsittely on keskeytetty, yhtiöllä on uudet omistajat ja uudistunut firma esittelee itsensä marraskuussa. Hyvä!

Mikä parasta, yhtiön johdossa istuu tällä kertaa tyyppejä, jotka ovat itsekin kitaraintoilijoita. Yksi heistä on sijoitusyhtiö KKR:n Nat Zilkha, joka soitti aikaisemmin kitaraa newyorkilaisessa Red Rooster -bändissä.

”Minulla on tavallaan henkilökohtainen suhde tähän tuotteeseen. Se on hieno amerikkalainen brändi, joka ikään kuin eksyi raiteiltaan. Tuntuu lähes velvollisyydelta yrittää tuoda merkkiä takaisin”, Zilkha sanoo Bloombergin mukaan.

Toivotaan parasta: KKR-sijoitusjätin kaltaiset uudet omistajat eivät varmasti ole hyväntekeväisyysjärjestöjä, ja mikäli kauppa ei käy toivotunlaisesti, ollaan pian taas ongelmissa. Mutta tuntuuhan tämä jo paljon paremmalta tilanteelta kuin missä oltiin hetki sitten.

Lisää luettavaa