Sieltähän se ikävä vahvistus sitten tuli: legendaarinen kitaravalmistaja Gibson hakeutuu konkurssiin

Chapter 11 -menettelyn tarjoama velkasuoja mahdollistaa yrityksen toiminnan jatkumisen konkurssiprosessin aikana.
1.5.2018 20:41

Masentavia uutisia kaikille rockmusiikin ja kitaroiden ystäville: kitarajätti Gibson ilmoittaa hakeutuneensa konkurssiin. Vuonna 1902 perustetun soitinvalmistajajätin varoja ei kuitenkaan likvidoida suoraan, sillä kyseessä on niin sanottu Chapter 11 -menettely, joka vastaa lähinnä Suomen lainsäädännön mukaista yrityssaneerausta. Yhtiö kertoo karsivansa toimintojaan ja keskittyvänsä ydinosaamiseensa, eli musiikki-instrumenttien valmistukseen.

Ei-ydinosaamiseen kuuluviin toimintoihin lukeutuu muun muassa Phillipsiltä vuonna 2014 135 miljoonalla dollarilla ostetun kuluttajaelektroniikkaan ja äänentoistolaitteisiin erikoistuneen tytäryhtiön liiketoimet, jotka aiotaan menettelyn myötä ajaa alas. ”Olemme ottaneet suuria harppauksia toimintojemme rakennemuutosten eteen edellisen kahdentoista kuukauden aikana”, Gibsonin toimitusjohtaja Henry Juszkiewicz toteaa lausunnossaan. Velkojien ja osakkeenomistajien kanssa tekemänsä sopimuksen myötä yhtiö kykenee jatkamaan toimintaansa uudelleenjärjestelyjen ja konkurssiprosessin läpi.

”Gibsonin nimi yhdistetään laatuun, ja nämä toimenpiteet mahdollistavat tulevienkin sukupolvien pääsevän nauttimaan jokaisen Gibson-tuotteen ainutlaatuisesta äänestä, designista ja kunkin luomiseen käytetystä ammattitaidosta”, Juszkiewicz vakuuttaa.

Lisää luettavaa