Huhut vahvistettu todeksi: Princen tuotanto tulossa suoratoistopalveluihin sunnuntaina

Amerikkalaismedia NPR:n saamien tietojen mukaan Princen huhuttu paluu suoratoistopalveluihin – siis muihinkin kuin ainoastaan Tidaliin – on totta. Princen tuotanto ilmestyy kuunneltavaksi tulevana sunnuntaina, jolloin jaetaan myös musiikkialan Grammy-palkinnot.

Streamauspalvelu Napster (entinen Rhapsody) ja toinen, nimettömänä pysyttelevä lähde vahvistivat NPR:lle tiedon. Spotifyn ja Apple Musicin edustajat eivät vastanneet NPR:n tiedusteluihin, mutta esimerkiksi viime viikolla Manhattanilla sijaitsevalle metroasemalle ilmestyi mystisiä, purppuranvärisiä Spotify-mainoksia vihjeenä Princen tuotannon mahdollisesta paluusta.

Princen musiikkia on vuodesta 2015 lähtien ollut suoratoistettavissa yksinoikeudella räppäri Jay-Z:n omistamassa Tidalissa. Laulajalegendan kuoltua Princen perikunta on taistellut kappaleiden oikeuksista ja muun muassa todennut Tidalin pitävän kappaleita palvelussaan luvatta.

Mutta kuten NPR muistuttaa, oli Prince ilman Spotifyn ja Apple Musicin toistojakin viime vuoden yhdeksänneksi myydyin artisti. Nähtäväksi jää, mitä ennätyksiä Purple One vielä postuumisti rikkookaan, kun Purple Rain, 1999, Sign ’o’ The Times ja muut klassikot tulevat Spotifyn ja Apple Musicin kuuntelijoiden saataville.