Huomio, kaikki osapäiväorjat, nollatuntilaiset ja muut arkipäivän sankarit – nyt tuli vapun alla kappale juuri teille

https://youtu.be/5DhOHwe21wA

Soundin sivuilla tulee ensi-iltaan tärkeää aihetta käsittelevä video. Aknestikin lisäksi soolotuotannostaan tutulta Jukka Takalolta tilattiin nykypäivän työmaailmaa käsittelevä kappale, jossa niputetaan kattavasti modernin duunarin tuntoja nollatuntisopimusten, osa-aikaisuuksien ja vuokratyön hetteikössä. Katso biisiin tehty video yläpuolelta.

”Viime syksynä eräs tuttu ison kauppaliikkeen pääluottamusmies ehdotti minulle, voisinko laulaa tilaisuudessa, jossa hänen pitäisi pitää juhlapuhe. Ja voisinko tehdä uuden laulun, joka olisi se hänen puheensa”, Takalo kertoo tiedotteessa.

”Hän ajatteli, että saisin kenties lauluun tiivistettyä niitä tämän ajan työelämän asioita ja ilmiöitä. Pääluottamusmies oli sitä mieltä, että jos olin onnistunut Jokainen on vähän homo– ja Me olemme vain töissä täällä -lauluissani tai Aknestikin Suomirokkia-biisissä tiivistämään ajan ilmiöitä ja yhteisiä kokemuksia lauluksi, tästäkin tulisi hieno juttu.”

”Päätin yrittää. Se vaati pohjatyötä. Haastattelin pääluottamusmiestä itseään ja kaikkia muita mahdollisia duunareita, joita vastaan tuli. Kävi selväksi, että on tehtävä laulu pätkätyöstä ja sen arjesta, siitä kuinka kaikesta huolimatta ihmiset painavat eteenpäin päivästä toiseen. Työstin biisiä kolme viikkoa täyspäiväisesti syksyllä 2017. Tuntui kuin popmusiikin pätkätyöläinen olisi päässyt oikeisiin töihin! Esitin biisin akustisesti pääluottamusmiehen puheena tilaisuudessa ja se herätti valtavasti riemua”, Takalo jatkaa.

Tää menee tunteisiin on ensimmäinen single alkusyksystä julkaistavalta Vaarojen laulut -albumilta. Musiikkivideon pääosassa nähdään stand up -koomikko Matti Patronen.

Takalo julkaisee toukokuussa myös esikoisromaaninsa. Aknestikin syntyvaiheisiin sijoittuva Kuoleman nimi on Saab 96 ilmestyy 5.5.