Huonoja uutisia heavy-yleisölle: melodeath-jättiläinen At The Gates on yhtä jäsentä köyhempi – bändi lupaa silti jatkaa

9.3.2017 07:38

Melodisen death metalin pioneeri At the Gates julkaisi vuonna 2014 paluulevynsä At War With Reality, ja yleisön riemuksi veteraaniyhtye vaikutti varsin inspiroituneelta. Comeback-albumin ei tarvinnut hävetä ruotsalaisbändin suuruusvuosien julkaisujen rinnalla, joten jatkolta oli lupa odottaa hyvää.

Yksi At the Gates -muusikko ei kuitenkaan tainnut olla aivan yhtä inspiroitunut kuin muut. Bändin perustajajäseniin kuuluva Anders Björler, joka on myös basisti Jonas Björlerin kaksosveli, on nyt jättänyt yhtyeen ”sataprosenttisesti musiikkiin liittyvien syiden vuoksi”. Yhtye kertoo asiasta Facebook-sivuillaan. Katso koko tiedote alempaa.

”Se on nyt virallista, ettei Anders Björler ole enää osa At the Gatesia. Hän on aina osa perhettämme, mutta hän ei enää sävellä, äänitä tai soita keikoilla kanssamme”, yhtye kertoo viestissään.

”Muu bändi on odottanut tätä tapahtuvaksi jo jonkun aikaa, koska viime vuoden aikana hänellä ei ole enää ollut sitä erityistä kipinää. Olemme kiitollisia kaikesta, mitä olemme saaneet kokea hänen kanssaan, kaikista levyistä, kaikista lauluista, kaikista keikoista, kaikista nauruista ja hyvistä ajoista.”

”Me muut olemme jo alkaneet työstää seuraajaa At War with Realitylle. Meillä on jo kolme kappaletta sävellettynä, ja niiden perusteella voi odottaa intensiivistä ja nälkäistä jatkoa”, bändi lupaa.

Björler vahvistaa samassa tiedoksiannossa, että ero tapahtuu yhteisymmärryksessä ja ystävyydessä. Metallimusiikin soittaminen ei vain kiinnosta enää entiseen tapaan.

”Intohimo on mennyt. Kenties myöhemmin kirjoitan pitemmän statementin päätöksestäni, mutta nyt en koe tarpeelliseksi selittää enempää”, Björler kirjoittaa.

”Tämä on henkilökohtainen päätös, ja se liittyy sataprosenttisesti musiikkiasioihin. Vuoden 2008 paluu, sitä seuranneet kiertueet ja comeback-levymme auttoivat meitä vahvistamaan vanhaa ystävyyttämme. Ne toivat meidät yhteen tavalla, jota hellin muistoissani aina.”

Björler kiittää vielä kaikkia, jotka tukivat bändiä sen uuden tulemisen aikana. Saa nähdä, jääkö kitara tyystin pölyttymään The Hauntedistakin tunnetun muusikon talon nurkkaan.

Lisää luettavaa