Hurja, villi ja estoton musiikillinen seikkailu – Ismo Alanko julkaisee yhteislevyn Oulu Sinfonian kanssa, kuuntele näyte

Kaiken maailman kehtolauluja sisältää aiemmin julkaisemattomia kappaleita sekä poimintoja Alangon pitkän uran varrelta.
4.6.2021 13:22

Ismo Alanko julkaisee yhdessä Jaakko Kuusiston johtaman Oulun Sinfonian kanssa tehdyn Kaiken maailman kehtolauluja -pitkäsoiton 10. syyskuuta.

”Ensikosketuksen sinfoniaorkesterin kanssa esiintymisestä sain vuonna 2012, kun tein Radion sinfoniaorkesterin kanssa Maailmanlopun sushibaari -konsertin. Keväällä 2018 vuorossa oli Talossa Ismo Alanko -konserttisarja Tampere-talossa, johon kuului yhteiskonsertti Tampere Filharmonian kanssa Jaakko Kuusiston johdolla. Sen jälkeen tein Jaakon kanssa konsertit myös Sinfonia Lahden ja Oulu Sinfonian kanssa. Niiden jälkeen tuli puheeksi, että olisi upeaa päästä joskus myös levyttämään sinfoniaorkesterin kanssa ja Jaakko innostui asiasta”, Alanko kertaa levyn syntyyn johtaneita askeliaan.

Albumi sisältää Kuusiston ja Alangon yhdessä valitsemia poimintoja Alangon pitkän uran varrelta sekä ennen julkaisemattomia kappaleita. Kaikki kappaleet on sovitettu kokonaan sinfoniaorkesterille eikä mukana ole rockbändiä ollenkaan. Ensimmäisenä maistiaisena levyltä on nyt julkaistu kappale Anteeksiantaja.

Kaiken maailman kehtolauluja on hurja, villi ja estoton musiikillinen seikkailu, jossa nyt julkaistava kappale Anteeksiantaja melodisena ja harmonisesti selkeänä lauluna edustaa yhtä äärilaitaa. Toisessa laidassa ovat esimerkiksi Lotta Wennäkosken sovittama Päivän uutinen tai Markus Fageruddin näkemys Sielun Veljien Rauhallista-kappaleesta”, toteaa Alanko.

Levyn julkaisukonsertti järjestetään torstaina 16. syyskuuta Oulun Musiikkikeskuksen Madetojan salissa.

Kaiken maailman kehtolauluja sisältää seuraavat kappaleet:

1. Ajassa
2. Päivän uutinen
3. Miksi varastin pyörätuolin?
4. Rauhallista
5. Kaiken maailman kehtolaulu
6. Anteeksiantaja
7. Hullun paperit
8. Kun Suomi putos puusta
9. Maailmanlopun sushibaari
10. Mestariteos
11. Taiteilijaelämää

Lisää luettavaa