Huurujen hengittelystä australialaiseen psykedeliaan – joulukuun ensimmäisellä Parasta juuri nyt -listalla vanhojen tuttujen uusia tuulia sekä tuoreita tulokkaita

Maanantaille muuttanut Parasta juuri nyt -lista kokoaa jälleen yhteen tuoreimmat kotimaiset sekä huomionarvioiset ulkomaan elävät.
4.12.2017 17:55

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät vastikään julkaistuista biiseistä ilahduttavimmat, itkettävimmät ja ajatuksia herättävimmät.

Parasta juuri nyt -lista esittelee tällä viikolla tuoreita tulokkaita sekä vanhojen tuttujen uusia tuulia. Mukaan mahtuu niin uusia kotimaisia nimiä kuin myös pitkän uran tehneitä legendoja.

Listan aloittaa helsinkiläinen Lake Jons, jolta saatiin marraskuun loppupuolella esimakua uudesta materiaalista Breathe Out The Fumes -sinkun muodossa. Kuluneena syksynä Lou Reedin managerin luotsaamalle AntiFragile-levy-yhtiölle kansainvälisen diilin allekirjoittanut indie-trio jatkaa hyväksi havaitsemallaan linjalla heleiden kitaroiden ja koneiden välillä tasapainotellen. Jäämme innolla odottamaan bändin tammikuussa julkaistavaa kokopitkää, sillä Breathe Out The Fumes lupaa hyvää.

Uskomattoman tuottelias australialainen psykedeliayhtye King Gizzard & The Lizard Wizard julkaisi marraskuussa Polygondwanalandin, joka on bändin jo neljäs kokopitkä vuoden 2017 aikana. Eikä tässä kaikki: peijakkaat pistivät koko levyn fanien vapaaseen käyttöön aivan vinyylimastereita myöten, eli kuka vain voi ryhtyä hommiin ja tehdä levystä omia vinyylipainoksiaan bändin täydellä siunauksella. Ovela julkisuustemppu vai käden ojennus faneille? Sen jokainen voi päättää itse.

Kotimaisia uusia tulokkaita listalla edustavat myös espoolais-ranskalainen Low Level Lovers sekä luomuisan raikkaaksikin viimeisimmässä Soundin numerossa kehuttu Hullu Ruusu. Ulkomaista uutta väriä listalla nähdään nopeaan suosioon Spotifyssa nousseen, mystisen Cleopatrickin muodossa. Omakustannebändin soundissa on kuultavissa yhtymäkohtia yhdysvaltalaiseen Highly Suspectiin ja Hometownin rouhea melankolia on kuin omiaan Suomen kaamokseen.

Aina välillä vanhat tuttumme vaihtavat uusiin kuvioihin. Listalle ovatkin päässeet mukaan entisten In Flames -herrojen ja Amaranthe-laulajan Cyhra-kokoonpano (johon suomalaisväriä antaa kitaristi Euge Valovirta) sekä Suomen-keikkansa syksyllä perunut hardcoresta rockimpaan ilmaisuun kulkenut Frank Carter & The Rattlesnakes.

Morrissey on sentään aina Morrissey, vaikka herran ulostuloista voi varmasti olla montaa mieltä. Kuopiolainen Dave Forestfield jatkaa juurevan svengaavalla tyylillään ja herra laulaakin listabiisillään Raamatun ja itsensä suhteesta niin kuin vain oikea roots-muusikko voi.

Soundi.fi: Parasta juuri nyt (viikko 49/2017):

Parasta juuri nyt -listakatsaukset kautta aikain kahlattavissa täällä.

Lisää luettavaa