Hyvästi Kantritohtori, Bluesministeri ja Poppikoulu – Yle lopettaa musiikkiohjelmia kovalla kädellä

28.11.2023 11:24

Yle kertoo uudistavansa Radio Suomen tarjontaa, ja musiikkiväelle tulee nyt kylmää vettä niskaan oikein urakalla. Kaiken uudistusinnon seassa nimittäin kerrotaan, että monet perinteikkäät musiikkiohjelmat lakkaavat olemasta tyystin. Muutokset tulevat voimaan 8. tammikuuta.

”Uusien ohjelmien alkaessa jostakin on myös luovuttava. Kadonneen levyn metsästäjät, Bluesministeri Esa Kuloniemi ja Kantritohtori Teppo Nättilä ovat olleet vuoden 2023 ohjelmistossa kerran kuukaudessa kuultavia ohjelmia. Ohjelmakaavion uudistuessa haluamme pitää kiinni viikoittaisista lupauksistamme ja näin ollen Kadonneen levyn metsästäjät, Bluesministeri ja Kantritohtori päättyvät. Myös Poppikoulu päättyy, kun teemme tilaa uudelle ohjelmistolle”, Ylen sivuilla kerrotaan.

Soundin avustajanakin pitkään toimineen Kuloniemen ja Nättilän ohjelmat kokivat kovia jo vuosi sitten, kun aiemmin viikottain lähetettyjen ohjelmien esitystahtia harvennettiin rajusti. Ratkaisua vastaan protestoitiin nettiadressille, jonka allekirjoittivat muun muassa Erja Lyytinen ja Karri ”Paleface” Miettinen, ja Agentsin Esa Pulliainen kommentoi päätöstä huomattavan kitkerällä vastalauseella sosiaalisessa mediassa. ”Mulla on ollut aina hyvät suhteet Yleen ja Radio Suomeen, mutta nyt en enää näe jatkoa suhteelle. Agents-levyjen soitto voidaan siellä vaikka lopettaa. Pitäydyn putkiradioni kanssa ULA-ryhmä ykkösessä”, Pulliainen kirjoitti.

Lisää luettavaa