”Ihmiset aina sanovat tanssivansa Mick Jaggerin mukana – ei, sinä tanssit Charlie Wattsin mukana” – Lars Ulrich ylistää edesmennyttä The Rolling Stones -rumpalia

Watts ja AC/DC:n Phil Rudd olivat Ulrichin innoittajia Metallican tehdessä Black Albumiaan.
27.8.2021 12:46

The Rolling Stonesin kivijalka, legendaarinen rumpali Charlie Watts menehtyi tiistaina 24. elokuuta 80-vuotiaana. Kuolinuutinen otettiin musiikkimaailmassa vastaan erityisen raskain sydämin, olihan pitkän uran Rollarien riveissä tehnyt Watts inspiroinut lukuisia rumpalisukupolvia genrerajoihin katsomatta.

Tuoreessa Rolling Stone -lehden haastattelussa hevijätti Metallican Lars Ulrich muistelee Wattsia erityisen lämpimästi. Ulrich sanoo juuri Wattsin olleen yhdessä AC/DC:n Phil Ruddin hänen esikuvanaan ja innoittajanaan Metallican työstäessä hiljattain 30 vuotta täyttänyttä menestyslevy Metallicaa, tuttujen kesken Black Albumia.

”[Uutinen] kolahti isosti niin monella eri tavalla. Luonnollisesti Stones-fanina se tarkoittaa yhden aikakauden loppua, koska hän oli ainoa rumpali, joka oli levyttänyt bändin kanssa. Hän oli tärkeä ja aliarvostettu osa bändin soundia. Valokeila kohdistui bändissä aina Mickiin (Jagger, laulaja) tai Keithiin (Richards, kitaristi) eivätkä monet ymmärtäneet, miten arvokas Watts oli”, Ulrich toteaa.

Ulrich sanoo Wattsin toimineen hänelle ja koko muulle Metallican porukalle myös esikuvana siinä, miten bändin elinkaari saadaan pidettyä pitkänä ja virkeänä.

”Eivät he tarvitse lisää rahaa tai näkyvyyttä, joten he jatkoivat vain siksi, että rakastivat sitä mitä tekevät. Se on ollut minulle ja bändilleni asia, johon olemme aina samaistuneet”, Ulrich pohtii.

”Charlie oli aina se eteenpäin ajava voima. Hän potki kappaleet eloon ja sai ne svengaamaan ilman että asenne kärsi. Ja se, että hän teki sitä vielä niin pitkälle yli seitsemänkymppisenä oli todella hienoa. [Metallica] on toki 20, 25 vuotta jäljessä, mutta se tieto on tuonut minulle uskoa niihin mahdollisuuksiin, joita meillä on vielä edessä.”

”Kukaan ei ole heitä ylempänä siinä pyramidissa eikä varsinkaan Charlieta. Toki on uskomattomia jazz-rumpaleita, jotka ovat soittaneet pitkälle yli kahdeksankymppisinä, mutta rock ’n’ roll -pyramidissa kukaan ei ole Charlie Wattsia korkeammalla.”

Ulrich sanoo katselleensa tällä viikolla yhtyeen tuoreimpia konserttitaltiointeja ja tajunneensa yhden todella ison asian, jota rumpalin mukaan kovin moni ei tiedosta:

”Kun katselin Mick Jaggerin keinumista… Minkä mukaan hän keinuu? Charlie Wattsin rummuttamisen. Ihmiset aina sanovat tanssivansa Mick Jaggerin mukana – ei, sinä tanssit Charlie Wattsin mukana samaan tapaan kuin Jagger tanssii hänen soittonsa tahdissa. Ilman Charlie Wattsin soittoa Mick Jaggerilla ei liikkeitään.”

Lisää luettavaa