”Ihmiset eivät mieltäneet ryhtyvänsä varkaiksi” – Bruce Dickinson uskoo musiikkibisneksen ahdingon olevan opetus muillekin aloille

10.9.2016 19:20

Bruce Dickinson kehottaa muita aloja ottamaan oppia musiikkialan kyvyttömyydestä pysyä digitaalisen kehityksen mukana, raportoi Team Rock. Talousfoorumeillakin muiden kiireidensä ohessa luennoimassa kiertänyt Iron Maiden -solisti povaa suuria ongelmia erityisesti öljyteollisuudelle, joka on polttoaineen hinnanpudotusten myötä melkoisessa myllerryksessä.

– Ihmiset eivät mieltäneet ryhtyvänsä varkaiksi, he olivat vain tohkeissaan diggaamistaan bändeistä eivätkä voineet uskoa onneaan. Kun digiaika yllätti levy-yhtiöt, se ei tarkoittanut että ihmiset lakkasivat haluamasta musiikkia. Se tarkoitti vain sitä, että he eivät halunneet enää maksaa levyistä.

– He käyttävät edelleen rahaa musiikkiin, mutta vain eri tavoin. He ostavat T-paitoja, konserttilippuja, fanituotteita – musiikin itsessään he saavat kuitenkin käytännössä ilmaiseksi.

Öljy-yhtiöiden mies uskoo kokevan dinosaurusten kohtalon, mikäli ne eivät ota oppia levy-yhtiöiden ahdingosta.

– Ihmiset tarvitsevat edelleen enrgiaa, mutta he käyttävät ja saavat sitä eri keinoin. Öljyteollisuus on samassa jamassa kuin levyteollisuus ja sen on tutkiskeltava omia toimintatapojaan.

Iron Maiden paketoi The Book of Souls -maailmankiertueensa viime kuun alussa ympäri maailmaa striimattuun Wackenin konserttiin.

Lisää luettavaa