Illan Docventuresin innoittamana: Mitä Bill Hicks sanoikaan musiikista?

8.10.2014 19:29

Tänään suosittelemme avaamaan television vajaan tunnin päästä, sillä illan Docventuresissa (Yle TV 2, 21:15) esitetään stand up -legenda Bill Hicksin elämää valottava dokumentti. Pikimustasta ja paikoin suorastaan makaaberista huumorista tunnettu koomikko kuoli 20 vuotta sitten vain 32-vuotiaana.

Otetaanpa lämmittelyksi pieni näyte miehen tyylistä.

Mitä Bill Hicks tuumasi muusikoista? 

Muun muassa tällaista:

– Miettikääpä sitä, että elämme maailmassa, jossa John Lennon murhataan mutta Barry Manilow jatkaa levyjen tekemistä. Jos aiot tappaa jonkun, niin osoita vittu edes vähän makua! Minä voin vaikka ajaa sinut Kenny Rodgersin talolle.

– Jos valittavana on hyvät biisit ja ikuinen helvetti tai ikuinen taivas ja vitun New Kids On The Block, niin minä aion surfata tulijärvellä ja rokata! Heitän yläfemman saatanalle joka kerta kun ohitan hänet.

– Tiestikö, että jos soitat New Kids On The Block -levyjä takaperin… Ne kuulostavat paremmalta!

– Jos et usko että huumeet ovat antaneet meille hyviä juttuja, tee minulle palvelus. Mene kotiisi. Ota kaikki vinyylisi, kasettisi ja cd-levysi ja polta ne. Kaikki muusikot jotka tekivät kaiken sen hienon musiikin, joka paransi elämääsi kaikki nämä vuodet, olivat ihan vitun sekaisin huumeista! The Beatles oli niin vitun sekaisin, että he antoivat Ringon laulaa pari biisiä!

– Kuka tahansa taiteilija, joka myy tuotteita televisiossa, tullaan pyyhkimään pois taiteen maailmasta nyt ja ikuisesti.

Välillä Bill Hicksin jutut menevät todella pitkälle ja erittäin mustiin vesiin.

Katsokaa itse:

Lisää luettavaa