Inspiraatio voi iskeä missä vain: Highway to Hell syntyi vessanpöntöllä istuessa, kertoo Angus Young

Kevin Nixon / Future / Shutterstock / AOP

Monikohan maailmankaikkeuden suurista oivalluksista on syntynyt niinkin arkipäiväisessä tilanteessa kuin pytyllä istuessa? Nyt kävi ilmi, että ainakin AC/DC:n Highway to Hell -kappaleen kertosäe on kehkeytynyt juuri näin. Angus Young itse kertoi aiheesta Apple Musicin haastattelussa, josta raportoi myös Consequence of Sound.

Kitaristi muisteli haastattelussa, miten yhtye työsti aikanaan Highway to Hell -albumin kappaleita treenitilassa Miamissa. Homma ei oikein edennyt, kunnes yhtenä päivänä Angus sai päähänsä levyn nimibiisin kitarariffin. Se sähköisti tunnelmaa, mutta uudesta kappaleesta puuttui teksti. Angus lupasi kehittää jotain ja paineli vessan puolelle pohtimaan.

”Siinä minä sitten istuin posliinisella valtaistuimella ja mietiskelin. Yhtäkkiä minulla välähti ja olin, että ’sain sen, sain sen, sain hyvän idean’. Palasin soittohuoneeseen ja sanoin, että Highway to Hell. Kokeilin sitä niiden sointujen päälle, mitä olimme miettineet kertosäkeeksi”, Angus muistelee.

”Malcolm sanoi, että joo, tuo toimii. Hän jatkoi, että fraasia voisi levittää vähän isommaksi laulujutuksi, ja sillä tavalla kertosäe löysi muotonsa.”

Siispä huudetaanpa sen kunniaksi kaikki yhdessä! Tiedätte kyllä, miten se menee: