IS: Instagram-kirjoitus toi kahdelle naiselle syytteet Pää Kii -solistin kunnian törkeästä loukkaamisesta – Oikeuskäsittely alkoi

Syytteet liittyvät punkstoo-tilillä julkaistuun kirjoitukseen.
18.10.2023 09:05

Syyttäjä vaatii kahdelle naiselle sakkorangaistusta muusikko Teemu Bergmanin (Pää Kii, Kakka-hätä 77, Myrkky-Käärme, Juice Normaali) kunnian törkeästä loukkauksesta. Asian käsittely alkoi tiistaina Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Asiasta uutisoi Ilta-Sanomat.

Syytettyinä ovat punkstoo-nimisen Instagram-tilin perustaja sekä nainen, joka julkaisi sivulla kesällä 2021 kirjoituksen, jossa vihjailtiin Bergmanin kohdistaneen naiseen seksuaalista väkivaltaa. Bergmania ei mainittu nimeltä, mutta syyttäjän mukaan mies oli tekstistä muutoin tunnistettavissa. Kirjoituksen jälkeen Bergmanin yhtyeiden esiintymiset peruutettiin ja asiasta kirjoitettiin laajasti mediassa. Myös Soundi uutisoi punkstoo-sivusta tuoreeltaan.

Molemmat naiset kiistävät syytteet. Tekstin kirjoittajan mukaan Bergman, josta käytetään kirjoituksessa pelkkää T-kirjainta, ei ole tekstistä tunnistettavissa. Toinen naisista taas sanoo, ettei ole punkstoo-tilin perustaja, eikä ole julkaissut syytteeseen johtanutta tekstiä.

Kesällä 2021 luodun punkstoo-tilin tarkoitus oli tuoda anonyymisti esiin punkpiireissä tapahtuneita hyväksikäyttö-, ahdistelu- ja väkivaltatapauksista #MeToo-liikkeen innoittamana. Punkstoo sai pian myös sisarsivut metaltoo, joka keskittyi rock- ja metallipiireihin, sekä suomirapstoo, jossa kerrottiin taas rap- ja hip hop -piireistä.

Punkstoo-tili tyhjennettiin kaikista julkaisuista vain reilun viikon toiminnan jälkeen. Metaltoo- ja suomirapstoo-sivujen julkaisut ovat yhä katsottavissa, mutta uusia kirjoituksia ei ole julkaistu sitten elokuun 2021.

Lisää luettavaa