IS: Legendaarinen Coitus Int tekee paluun

Luvassa juhlalevy sekä pienimuotoinen kiertue.
27.3.2023 08:53

Mikko Alatalon, Harri Rinteen sekä edesmenneiden Juice Leskisen ja Max Möllerin perustaman Coitus Int -yhtyeen ensimmäisestä levytyksestä ja keikasta tulee tänä vuonna kuluneeksi 50 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi yhtye tekee paluun: Ilta-Sanomat uutisoi Alatalon, Rinteen sekä Coitus Intissä koskettimia soittaneen Pentti ”Pena” Penninkilammen pistäneen pystyyn Coitus Int 50 Revival -kokoonpanon, jonka täydentävät Hauli Bros -orkesterista tutut Kalle Alatalo, Juri Lindeman, Harri Vainionpää, Ari Pulkkinen ja Tero Kaario.

Coitus Int 50 Revival julkaisee alkukesästä tuplalevyllisen verran uusintaversioita aikoinaan kaksi albumia (Juice Leskinen & Coitus Int, 1973 sekä Per Vers, runoilija, 1974) julkaisseen Coitus Intin biiseistä. Ilta-Sanomien mukaan juhlalevy painottuu bändin kokeellisempaan tuotantoon, jossa Alatalon ja Rinteen osuus laulunteossa oli suurempi. Coitus Int -basisti Juuso Nordlund on myös mukana levyllä kahdella biisillä.

Coitus Int 50 Revival -yhtye lähtee syksyllä myös keikoille. Pienimuotoinen kiertue huipentuu luonnollisesti Tampereen Yo-talolle, jossa Coitus Int aikoinaan soitti ensimmäisen oikean keikkansakin. Tälle juhlakeikalle on kutsuttu kunniavieraaksi mukaan myös hetken aikaa Coitus Int -rumpalina toiminut Heikki Jokela. Keikat alkavat Rinteen ja Alatalon alustuksella, jonka aikana kuullaan miten manserock syntyi ja millaista oli olla mukana tapahtumien ytimessä.

Alatalo-Rinne-Penninkilampi -kolmikko korostaa Coitus Int 50 Revivalin olevan ennen kaikkea kunnianosoitus Juice Leskiselle ja hänen merkitykselleen Suomi-rockille.

”Siihen aikaan oli yleinen sanonta, ettei rockia voi tehdä suomeksi. Ei voi, ei vaan voi. Koska suomen kieli ei siihen taivu. Mutta Juice näytti, että se onnistuu”, Rinne kommentoi Ilta-Sanomille.

Coitus Int 50 Revivalin voi nähdä syksyllä seuraavasti:
la 23.9. Krapin Paja, TUUSULA (Ilman Harri Rinnettä)
to 28.9. On the Rocks, HELSINKI
pe 29.9. Möysän Musaklubi, LAHTI
la 30.9. Yo-talo, TAMPERE

Lisää luettavaa