Isän kuolema sai Alex Van Halenin laittamaan korkin kiinni – ”Sinulla on velvollisuus ja vastuu tehdä töitä ilman keinotekoista inspiraatiota”

Manuel Nauta/ Nurphoto/ Shutterstock/ All Over Press

"Olemme äärimmäisen onnekkaita, joten parempi olla mokaamatta", rumpali toteaa.

Rumpali Alex Van Halenin haastattelu, joka tehtiin ennen tämän kitaristiveljen Eddie Van Halenin kuolemaa, on julkaistu osana Modern Drummer -lehden Legends-liitettä, joka sisältää lisäksi muun muassa miehen haastatteluja vuosien varrelta sekä rumpunuotteja. Alex tunnettiin muiden Van Halen -muusikoiden tavoin villinä juhlijana ja juomarina, mutta tuoreessa haastattelussa tämä kertoo lopulta tajunneensa, ettei voisi kauaa enää jatkaa samalla tiellä. Lopullinen herätys tuli, kun hänen ja Eddien muusikkoisä Jan Van Halen menehtyi syädänkohtaukseen vuonna 1986 rumpalin ollessa 34-vuotias.

”Vietimme ensimmäiset 30 vuotta elämästämme todellisuutta hämärtäen. Mutta kolmekymppisenä sinun on parempi muuttaa elämäntapojasi tai et pötki enää pitkälle. Olemme äärimmäisiä onnekkaita, kun saamme tehdä tätä – tehdä musiikkia, tienata sillä leipämme ja jakaa sitä muille. Olemme äärimmäisen onnekkaita, joten parempi olla mokaamatta”, rumpali toteaa.

”Kun isämme kuoli, kaikki se kiertue-elämä ja musiikin tekeminen, mihin liittyi vahvasti alkoholi… Katsoin häntä ja sanoin hiljaa mielessäni, että ’Yritän tulla paremmaksi’. Niinpä laitoin korkin kiinni. Sinulla on velvollisuus ja vastuu tehdä töitä ilman keinotekoista inspiraatiota.”

”Jokainen meistä etsii jonkinlaista tarkoitusta elämälleen. Ed ja minä olimme onnekkaita, kun löysimme omamme niin varhain, joten en voi valittaa.”