Jalometalli vahvisti nimiä, Deep Purple palaa maisemiin

28.1.2010 09:26

Elokuun puolivälissä Oulun Teatrealla soiva Jalometalli-festivaali on kiinnittänyt amerikkalaisen Suffocationin, norjalaisen Gorgorothin ja ruotsalaisen Dream Evilin. Suomalainen deathmetal-klassikko Demilich soittaa Jalometallissa viimeisen keikkansa.

Elokuun puolivälissä Oulun Teatrealla soiva Jalometalli-festivaali on kiinnittänyt amerikkalaisen Suffocationin, norjalaisen Gorgorothin ja ruotsalaisen Dream Evilin. Suomalainen deathmetal-klassikko Demilich soittaa Jalometallissa viimeisen keikkansa. Jo aikaisemmin Jalometallin ohjelmistoon oli liitetty brittiläinen Carcass.

Brittiläinen raskaan rockin veteraani Deep Purple ilmestyy taas vaihteeksi Suomeen. Orkesteri soittaa Turku-hallissa maanantaina 5. heinäkuuta ja Joensuun Areenalla tiistaina 6. heinäkuuta. Lämmittelijänä toimii Peer Günt.

Edesmenneen afrobeat-legenda Fela Kutin poika Femi Kuti puolestaan konsertoi Helsingin Kulttuuritalossa keskiviikkona 28. huhtikuuta. Afrikan vahvana puolestajapuhujana tunnettu Kuti on levyttänyt jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan.

Myös norjalaiset Silver ja The Goo Men saapuvat Suomeen. Punkkia, katurockia ja metallia sekoittava Silver soittaa seuraavasti:

26.02. Jyväskylä, Lutakko
27.02. Helsinki, Bar Loose
28.02. Tampere, Klubi

Vintage-instrumenteilla ärhäkkää garagerokkia tykittävä The Goo Men esiintyy neljästi:

25.02. Turku, Klubi
26.02. Helsinki, Levykauppa X
26.02. Helsinki, Bar Loose
27.02. Hämeenlinna, Suisto

Lisää luettavaa