James Hetfield avaa Metallica-kappaleen traagisia taustoja – ”Kuvittelin itseni samaan tilanteeseen”

Hetfield paljastaa erään pariskunnan kohtaaman tragedian inspiroineen Here Comes Revenge -kappaleen sanoituksia.

https://youtu.be/FpF8Wa2yQH0

Metallica-nokkamies James Hetfield istui taannoin Marky Ramonen haastateltavana keskustelemassa muun muassa bändin tuoreimmasta Hardwired… To Self-Destruct -albumista. Juttutuokion aikana Hetfield muun muassa paljasti Here Comes Revenge -kappaleen sanoitusten saaneen alkunsa tragediasta, joka kohtasi erästä fanipariskuntaa muutama vuosi takaperin.

– Tämä pariskunta kävi useilla keikoillamme ja innostui bändistä tyttärensä vuoksi, joka oli suuri fani. Sitten tämä tyttö kuoli rattijuopon vuoksi. Se iski minuun kovaa, että miten te voitte löytää maailmasta enää mitään positiivista, joka yhdistää teidät jälleen tyttäreenne – joka tässä tapauksessa oli Metallica, eli musiikki jota hän rakasti – sen sijaan, että katkeroidutte ja käytte sen kimppuun, joka tämän aiheutti? Hetfield kertoo.

– Kuvittelin itseni samaan tilanteeseen ja ajattelin, miten kosto voi tuntua todella voimakkaalta ja hienolta asialta, mutta se ei kuitenkaan tyydytä tai auta asiaa.

Metallica palaa Suomeen seuraavan kerran toukokuussa, jolloin hevijätti heittää kaksi keikkaa Hartwall-areenalla. Here Comes Revenge -biisiä ei toistaiseksi ole vielä keikoilla soitettu, mutta saapa nähdä miten settilista tässä vielä muokkautuu Suomen-keikkoihin mennessä.