James Hetfield muistelee Cliff Burtonin kuolemaa: ”Yritimme hukuttaa tuskamme ryyppäämällä”

30.3.2016 07:57

James Hetfield keskusteli Metallican fanikerhon Met Clubin haastattelussa vanhoista ajoista ja vuonna 1986 menehtyneestä basistista Cliff Burtonista. Koko Met Clubin haastattelun nähdäkseen täytyy rekisteröityä klubin jäseneksi, mutta Loudwire julkaisi juttutuokiosta otteita omilla verkkosivuillaan.

Burton tuli puheeksi, kun Hetfield kertoi, millaisia muistoja Kill ’Em All– ja Ride the Lightning -albumien uusintapainoksiin lisätty valokuvamateriaali hänessä herätti – levythän tuodaan pian myyntiin kaikenlaisella bonussälällä varustettuina versioina. Burton oli levyjen aikaan vielä mukana, ja vanhojen aikojen muisteleminen veti laulajan haikeaksi.

– Kuvista tuli mieleen paljon hienoja muistoja. Kyllähän minä kaipaan niitä aikoja. Kaipaan Cliffiä paljon, ajattelen häntä usein, Hetfield sanoi.

– Samalla Cliffiä ajatellessa ymmärtää, että hän on tavallaan yhä hengessä mukana. Hän ei ole täällä nyt fyysisesti, mutta ympärilläni on muita ihmisiä, jotka ovat. Joten pidetään nyt hauskaa.

Hetfield jatkoi, miten sekä hän että muu bändi käsitteli basistin traagista kuolemaa: viinan avulla.

– Me joimme paljon. Ja kun Cliff kuoli, määrä kaksinkertaistui. Vedimme kaksin verroin tunkeaksemme kaiken tapahtuneen mahdollisimman syvälle, Hetfield kertoi.

– Enkä koskaan, koskaan todella surrut. Lähdimme vain takaisin tien päälle, ja yritimme sillä tavalla karistaa tapahtuneen mielestämme. Takaisin satulaan ja muita vastaavia kliseitä.

Hetfield kertoi kaipaavansa vanhaa bändikaveriaan edelleen, ja nimenomaan ystävänä ennemmin kuin muusikkona. James mainitsee, että hän ja Burton olivat ihmisinä melko samanluontoisia sen suhteen, mistä he pitivät ja mitä he halusivat tehdä.

– Opin häneltä paljon, ja opin häneltä vielä enemmän hänen kuoltuaan. Tiedäthän, tyyliin ”mitä Cliff tässä tilanteessa tekisi”, Hetfield sanoi.

– Mutta samalla osaan olla nykyään enemmän itseni, ja senkin ymmärtämisessä hän auttoi. Hän auttoi tajuamaan, että on ihan ok olla erilainen ja puolustaa niitä asioita, joihin uskoo.

Lisää luettavaa