Jatkuuko Rainbow’n toiminta enää? Hiljaiselta näyttää, kertoo yhtyeen viimeisin laulaja Ronnie Romero

20.4.2022 09:44

Ritchie Blackmoren johtama Rainbow palasi 2010-luvun lopussa esiintymisareenoille uudistuneen miehistön voimin. Blackmoren rinnalla konsertoivat laulaja Ronnie Romero, kosketinsoittaja Jens Johansson, rumpali David Keith ja basisti Bob Nouveau. Orkesteri vieraili pariin otteeseen myös Suomessa, ja ainakin Hartwall-areenalla vuonna 2018 seitsenkymppisen Blackmoren soitossa alkoi ikä kuulua aika selkeästi. Seuraavan vuoden Rockfestissä homma toimi kuulemma paremmin, mutta yhtyeen julkaisemat uudet kappaleet eivät herättäneet kummoista innostusta.

Tätä taustaa vasten ei ole suuri ihme, ettei bändi ole aivan heti jatkamassa toimintaansa. Laulaja Romero kertoi kuulumisiaan MisplacedStraws.com-sivuston haastattelussa, ja miehen mukaan Blackmore on pysynyt Rainbow-asioista hiljaa.

”Pidämme keskenämme yhtyettä – emme tosin kovin usein, koska Ritchie elää hyvin eristyksissä. En kuitenkaan usko, että olisi olemassa mitään suunnitelmia lähitulevaisuuden varalle, koska pandemia sekoitti kaiken musiikkibisneksen. Nyt kaikki on palaamassa normaaliksi, mutta ensin järjestetään kaikki kahden vuoden aikana siirretyt keikat”, Romero sanoo.

”En usko, että Ritchie olisi kovin innoissaan kehittämässä mitään. Hän keskittyy nyt Blackmore’s Nightiin, he taisivat julkaista juuri uuden levyn. Niinpä meille ei ole kerrottu mistään uusista suunnitelmista. Me vain odotamme… Siis Ritchien kanssa ei koskaan tiedä, mitä tapahtuu.”

Blackmore on nyt 77-vuotias, eli mikäli seuraavan parin vuoden ajalle ei ole suunniteltu mitään, voinee ajatella, ettei mitään kovin suureellista ole enää tulossakaan. Kenties parempi niin.

Lisää luettavaa