Jens Johansson kommentoi pestiään nyky-Rainbow’ssa: ”Lavalla on sattunut paljon ikimuistoisia juttuja”

Joel Korpela

Stratovariuksesta parhaiten tunnettu Jens Johansson on pestattu Rainbow’n nykyinkarnaation kosketinsoittajaksi, ja kuten Soundin keikkareportaasistakin voi lukea, mies on hoitanut hommansa hyvin. Rainbow’n kiertue ja Ritchie Blackmoren nykykunto sen sijaan ovat saaneet osakseen kritiikkiä, joten on kiinnostavaa lukea, miten Johansson kuvailee kokemuksiaan yhtyeessä.

Johansson kertoi kuulumisiaan The Metal Crypt -sivustolle. Päällimmäiseksi Johansson haluaa painottaa, että on ollut kunnia olla mukana yhtyeessä, jonka klassikkolevyt ovat jättäneet lähtemättömän jäljen kiipparistin elämään.

”Tämä on musiikkia, joka on tullut minulle tutuksi jo pienenä. Lisäksi Ritchie ei tunnu pitävän tavallisesta kiertue-elämästä, joten hän on järjestänyt erittäin mukavat matkustusolosuhteet. Keikkojen välillä on paljon tilaa, aikataulut ovat hyvin väljät ja niin edelleen”, Johansson kertoo haastattelussa.

Mitä yhtyeen soittamiin keikkoihin tulee, Johansson muotoilee asian niin, että Blackmoren Rainbow-konsertin näkeminen on ollut monille katsojille tärkeä asia.

”Lavalla on tapahtunut paljon ikimuistoisia juttua. Ainakin olen huomannut, että monet katsojat ovat kauan odottaneet mahdollisuutta kuulla Rainbow’ta keikalla, eivätkä he ole oikeastaan uskoneet sellaista tilaisuutta tulevan”, Johansson sanoo.

”Yhtyeessä on tapahtunut kehitystä. Alamme tuntea toisemme musiikillisesti paremmin, ja kappaleet kehittyvät eri suuntiin. Ja silti soitamme riittävän vähän keikkoja, että – ainakin toivon niin – kukaan ei kyllästy katselemaan kenenkään naamaa.”

Rainbow’n keikat on nyt tältä erää soitettu, ja nähtäväksi jää, jatkuuko kiertue vielä jossain vaiheessa. Helsingin-keikan raportin voi lukea alapuolella olevasta linkistä.