Jethro Tull juhlistaa klassikkoalbuminsa viisikymppisiä uudella videolla – Uusi levy myös tulossa

Aqualung täytti maaliskuussa 50 vuotta.

Jethro Tull -yhtyeen klassikkoalbumi Aqualungin julkaisusta tuli viime maaliskuussa täyteen komeat 50 vuotta. Merkkipaalua juhlistaakseen yhtye on nyt julkaissut levyn nimikkokappaleeseen tehdyn uuden videon, jonka toteutuksesta vastaa Sam Chegini. Katso tyylikäs animaatiovideo tuosta yläpuolelta.

”Hyvän ystäväni, King Crimsonin Jakko Jaksyzkin suosituksesta otin yhteyttä tähän nuoreen iranilaiseen kuvaaja/ohjaaja Cheginiin, joka tkei ainutlaatuisen version Aqualung-kappaleesta käyttäen abstraktia sekä dokumenttityyppistä materiaalia. Hän on lahjakas nuori mies, jolla on loistava tulevaisuus musiikkitaiteessa”, Jethro Tull -nokkamies Ian Anderson ylistää.

Jethro Tullilla ja Andersonilla on paljon muutakin juhlittavaa; 16. huhtikuuta ilmestyy uusi 40-vuotisjuhlapainos A-albumista, joka sisältää kolme cd:tä ja kolme dvd:tä. Sen lisäksi Anderson valmistelee uutta kirjaa, johon on koottu kaikki hänen sanoitukset vuoden 1968 This Was -debyyttialbumista uuteen The Zealot Gene -albumiin saakka. The Zealot Gene on ensimmäinen uusi Jethro Tull -levy sitten vuoden 2003 joululevyn ja sen on tarkoitus ilmestyä myöhemmin kuluvan vuoden aikana.