Jimi Hendrixin ja Band Of Gypsysin Fillmore East -keikat kootaan yhteen boksiin – Mukana paljon ensimmäistä kertaa virallisesti julkaistavaa materiaalia

https://youtu.be/GQDT52e5Hdg

Band Of Gypsys -konserteista tulee pian kuluneeksi 50 vuotta.

Experience-yhtyeen ollessa telakalla 60-luvun lopussa Jimi Hendrix pisti yhdessä rumpali Buddy Milesin ja basisti Billy Coxin kanssa pystyyn Band Of Gypsys -orkesterin, joka soitti neljä keikkaa New Yorkin Fillmore Eastissa uudenvuodenaattona 1969 ja uudenvuodenpäivänä 1970. Konsertit myös äänitettiin ja valikoiduista paloista koottu Band Of Gypsys -albumi ilmestyi 25. maaliskuuta 1970. Levyn ilmestyttyä trio oli kuitenkin jo hajonnut.

11. marraskuuta julkaistaan uusi hulppea Songs for Groovy Children: The Fillmore East Concerts -boksi, joka kokoaa kaikki neljä konserttia yhteen pakettiin. Mukana on siis peräti yli kaksi tusinaa raitaa, joita ei ole aiemmin julkaistu virallisesti.

Boksista julkaistaan sekä viiden cd:n että kahdeksan vinyylilevyn versiot, jotka sisältävät konsertit leikkaamattomina ja Hendrixin luottoteknikko Eddie Kramerin uudelleenmiksaamina. Mukana on myös kirja, jossa on Coxin ja toimittaja Nelson Georgen muisteluita sekä kuvia Fillmore Eastin hovikuvaaja Amalie Rothschildilta sekä Jan Blomilta ja Marshall-vahvistimien edustajalta Marc Franklinilta.