Kävipä kerran niin, että David Gilmour päätyi vahingossa miksaamaan Jimi Hendrixin keikkaa

Jimi Hendrix Isle of Wight -festareilla vuonna 1970.
AOP

Tällainenkin tarina löytyy rockmusiikin värikkäästä historiasta. Prog-lehti kertoo, että Isle of Weight -festivaaleilla Isossa-Britanniassa tapahtui muinoin sellainen jättiläisten yhteentörmäys, että Pink Floyd -ikoni David Gilmour päätyi miksaamaan Jimi Hendrixin keikkaa. Eikä tätä oltu edes suunniteltu etukäteen.

Tarinahan menee niin, että vuoden 1970 Isle of Wight -festareista kehkeytyi kaaos. Yleisömäärä paisui jopa yli 600 000 katsojan, kun ihmismassat tunkivat aitojen läpi festarialueelle. Hermostunut tunnelma levisi myös esiintymislavojen taakse, ja esimerkiksi tekniikkapuolen väki oli melkoisen paineen alla.

”Lähdin festareille alun perin ihan asiakkaana. Kävin myös backstagella, missä roudarimme Peter Watts yritti selviytyä kaiken hässäkän keskellä ääniteknikko Charlie Watkinsin kanssa”, Gilmour muistelee Progin haastattelussa.

”He olivat todella hermostuneita, kun heidän piti huolehti Hendrixin soundeista. Tein noihin aikoihin vähän miksauskeikkoja, ja he pyysivät apuani. Niinpä autoin.”

Tilanne ei kuitenkaan johtanut siihen, että Isle of Wightilla olisi nähty kahden kitaristisuuruuden kohtaaminen. Gilmour ja Hendrix eivät tavanneet tapahtuman aikana.

”Olin kyllä tavannut hänet kerran aikaisemmin, mutta en koskaan tuntenut häntä”, Gilmour kertoo.