Joe Lynn Turner vertailee työskentelyä Ritchie Blackmoren ja Yngwie Malmsteenin kanssa – ruotsalaismaestro taisi olla se hankalampi tapaus

24.3.2024 20:29

Laulaja Joe Lynn Turner on työskennellyt uransa aikana niin Yngwie Malmsteenin kuin Ritchie Blackmorenkin kanssa. Molemmilla kitaristilegendoilla on maine vähän hankalina tapauksina, mutta Turnerin puheiden perusteella toinen on hieman toista ansaitumpi.

Turner paiski hommia Blackmoren kanssa Rainbowssa vuodet 1980-1984 ja lauloi Malmsteenin matkassa 1987-1989.

”[Yhteistyön] loppua kohden se meni vähän liiallisuuksiin ja muistan kävelleeni pitkin Tukholman sateisia katuja ja kironneeni häntä, koska hän oli niin määräilevä”, Turner muistelee aikojaan Malmsteenin yhtyeessä Backstage Pass Rock-Newsin haastattelussa. ”Se oli liikaa. Eikä tuollaisina hetkinä halua tehdä uutta levyä.”

”Näin jälkikäteen ajatellen se olisi voinut toimia jos hän olisi ollut vähän kohtuullisempi, mutta luulen hänen tunteneen olonsa uhatuksi ja halunneen lähteä toiseen suuntaan”, Turner lisää. ”Jos se suunta oli tämä nykyinen, niin enpä tiedä oliko se hyvä idea, sillä hän ei ole ole erityisen hyvä laulaja, rumpali tai tuottaja.”

”Sitten kuuntelen Odysseyn ja se on aivan mahtavaa työtä. Olemme joskus itsemme pahimpia vihollisia.”

Turner kuitenkin painottaa, ettei hänellä ole kaikesta huolimatta varsinaisia ongelmia Malmsteenin kanssa.

”Ritchie ei ollut niin hankala”, Turner sanoo. ”Hän on enemmänkin perfektionisti kuin hankala tyyppi.”

”Hän tykkää käytännön piloista ja on hyvin hauska tyyppi. Hänellä on synkkä huumorintaju. Kun siitä saa otteen, asetelman voi kääntää toisinpäin, ja hän nauttii siitä. Hän pitää jekkujen kohteeksi joutumisesta. Hän kestää niitä itsekin. Hänen kanssaan oli helpompaa työskennellä [kuin Malmsteenin].”

Turner kertoo myös suunnittelevansa uutta sooloalbumia vuodelle 2025.

”Löysimme juuri viisi demoa jotka remasteroimme, ja nyt meillä on diili taskussa. Käytimme remasterointiin omia rahojamme. Löysimme fantastisen kaverin San Francicsosta ja pam, hän remasteroi kaiken… ne kuulostavat mahtavilta. Pidän niitä [biisejä] itse asiassa parempina kuin monia albumeita, sillä ne ovat aitoja, raakoja ja elinvoimaisia.”

Lisää luettavaa