”Joku nainen otti miehiltä suihin vessassa, ja pian siinä oli jono ulkopuolella” – 1980-luvun tukkametalliskene oli melkoista meininkiä

28.1.2019 08:25

Kaikki, jotka ovat lukeneet Mötley Crüen Törkytehdas-kirjan tietävät, että 1980-luku oli aika kreisiä aikaa. Sex, drugs & rock’n’roll -räävittömyys taisi kohota tuon vuosikymmenen aikana huippuunsa, kun levyt myivät, muusikot ja levy-yhtiöt rikastuivat ja alan käytännöksi tuli piehtaroida kaikenlaisessa hedonismissa. Törkytehdasta on myöhemmin arveltu osittain fiktiiviseksi shokkikirjaksi, jossa osa jutuista on suurenneltuja tai keksittyjä tarinoita, mutta kyllä siinä pohjalla taisi vinha perä olla: muutkin aikakauden veteraanit kertovat samansuuntaisia kertomuksia tukkarockin hulluista vuosista.

Blabbermouth nostaa esille tuoreessa Guitar Worldissa julkaistun artikkelin, jossa muun muassa Def Leppardin Phil Collen, Lita Ford ja Wingerin Reb Beach muistelevat vanhoja aikoja. Jutut ovat hyvin samansuuntaista kamaa kuin mitä oli Mötiköiden muisteloissa.

”Se oli hullua. Juomista ja bailaamista, alastomia naisia kaikkialla”, Collen muistelee.

”Muista, miten kerran yksi tyttö otti miehiltä suihin vessassa. Sana alkoi levitä bändin ja kiertueporukan keskuudessa, ja pian siinä oli jono miehiä, jotka odottivat suihinottoa. Sellaista tapahtui koko ajan.”

Hauskaa, että artikkeliin on saatu mukaan myös Lita Ford, koska on asiallista saada myös naisnäkökulma noihin hurlumhei-vuosiin. Ford sanoo hieman kauhistelleensa, miten nuoret tytöt pyrkivät bändien takahuoneisiin.

”Näin, miten Poisonin tyypit valitsivat tyttöjä yleisöstä, ja heillä oli todella paljon porukkaa backstagella. Tytöt olivat hitto vie kuin karjaa!” Ford sanoo.

”Naiset repivät vaatteita päältään ja loikkasivat kundien kumppuun. Seksiä oli kaikkialla. Minusta se meni hiukan liian pitkälle. Halusin sanoa niille tytöille, että olkaa fiksuja.”

Lisää luettavaa