Jonny Greenwood sanoo teeskennelleensä soittavansa koskettimia Radioheadiin liityttyään – ”Treenasimme varmaan kuukausia sillä tavalla”

Teeskentely meni vieläpä muulle bändille ihan täydestä.
15.2.2022 18:37

Tuoreessa NPR:n haastattelussa kitaraa ja koskettimia soittava Jonny Greenwood muisteli, miten tämä liittyi Colin-veljensä yhtyeeseen, joka kehittyi muutamassa vuodessa Radioheadiksi. Jonny otettiin bändiin uudeksi kosketinsoittajaksi, koska edellisen kanssa menivät sukset ristiin tämän soitettua muiden mielestä ”liian kovaa”, muistelee Greenwood ja kertoo, millä tavalla hän varmisti, ettei sama koituisi ainakaan hänen kohtalokseen.

”Kun sitten soitin heidän kanssaan, katsoin, että koskettimeni olivat pois päältä. Treenasimme varmaan kuukausia sillä tavalla eivätkä he koskaan huomanneet, ettei soittimeni ollut edes päällä”, Greenwood kertoo.

”He pitivät hirveää mekkalaa kitaroineen ja säröineen. Muutaman viikon jälkeen Thom (Yorke, laulaja-kitaristi) sanoi minulle: ’En oikein kuule kunnolla mitä soitat, mutta mielestäni se antaa mielenkiintoisen tekstuurin, koska huomaan kyllä aina, kun et soita’. Ja minä ajattelin itsekseni vain, että ’Ei, etkä huomaa, koska en edes oikeasti soita’. Kotona sitten opettelin itsekseni, miten niitä sointuja oikeasti soitetaan ja hiljalleen aloin lisätä ääntä koskettimiini. Sillä tavalla minä aloitin Radioheadissä.”

Nykyäänhän Greenwood tunnetaan paitsi Radioheadin jäsenenä, myös ansioistaan elokuvamusiikin parissa ja onpahan miehelle kertynyt jo pari Oscar-ehdokkuuttakin. Ei siis yhtään hassummin kaverilta, joka pitkään vain teeskenteli soittavansa koskettimia!

Kuuntele Greenwoodin koko haastattelu alta (tai täältä).

 

Lisää luettavaa