Jorma Kaukonen muistaa edesmennyttä Jefferson Airplane -toveriaan – ”Hänelle jokainen päivä oli tyhjä kanvaasi, joka odotti täyttämistä”

Yhtyeen perustajajäsen Marty Balin menehtyi 27. syyskuuta.
1.10.2018 11:48

Jefferson Airplanen ja Jefferson Starshipin laulaja-kitaristi Marty Balin menehtyi 27. syyskuuta. Jefferson Airplanessa soittanut kitaristi Jorma Kaukonen muisteli ja ylisti edesmennyttä kollegaansa koskettavasti omassa blogissaan.

”Olin enemmän kuin surullinen, kun kuulin Marty Balinin menehtymisestä. Tiesin hänen olleen vaikeasti sairas, mutta en tiennyt sen tarkemmin miten. Marty pysytteli aina varjoissa siinä mielessä”, Kaukonen kirjoittaa.

”Marty ja minä olimme nuoria yhdessä aikana, joka määritteli elämämme. Ilman häntä elämäni olisi kulkenut sellaista reittiä, jota en pysty edes kuvittelemaan. Hän ja Paul Kantner olivat kuin plutoniomin puolikkaat, jotka aloittivat ketjureaktion, joka vaikuttaa yhä tänäänkin monien elämään. Se oli voimakkaan synkroniikan hetki, jossa minä toki olin osana, mutta en liikkeellepanijana. Marty kurotti aina tähtiin ja otti meidät mukaan matkalleen.”

”Pidin häntä aina hiljaisena. Kenties siksi, että olin itse yksi äänekkäistä, en tiedä. Mutta hänen visioonsa sitoutuminen ei koskaan horjunut. Hän meni tavoitteitaan kohti väsymättömästi. Hän piti rakastamiaan ihmisiä suojaavassa syleilyssä ja rakasti perhettään. Aikaa kului, mutta hänen intohimonsa musiikkiin ja taiteeseen ei koskaan hälvennyt. Minusta tuntui aina, että hänelle jokainen päivä oli tyhjä kanvaasi, joka odotti täyttämistä.”

”Todellisuuden kanssa sinuiksi tuleminen on prosessi, joka alkaa syntymästä. Olen aina mykistynyt, kun joku ystävistäni menehtyy, mutta jossain vaiheessa me kaikki lähdemme sille matkalle. Minun iässäni menetykset alkavat ympäröidä maailmaa.”

”Niin moni veljistämme ja sisaristamme noilta ajoilta on poissa. Skip Spene, Spencer Dryden, Joey Covington, Papa John Creach, Paul Kantner, Signe Anderson ja nyt Marty ovat kaikki liittyneet taivaan suureen orkesteriin. Nyt meitä on enää kolme.”

Lisää luettavaa