”Jos tämä meno jatkuu niin joudun rakentamaan lisää seiniä” – Mokoma nappasi taas kultalevyn

SONY DSC

Helmikuussa 2015 ilmestynyt Mokoma-pitkäsoitto Elävien kirjoihin on ylittänyt kultalevyrajan eli sitä on kaupattu yli kymmenen tuhatta kopiota. Albumin arvio löytyy täältä.

Elävien kirjoihin äänitettiin Hämeenlinnassa Sound Supreme -studioilla Janne Saksan johdolla ja albumin miksasi Jens Bogren. Ruotsalaisgurun käden jälkeä kuullaan myös muun muassa Opethin, Arch Enemyn ja Kreatorin kiekoilla – sekä Stam1nan tulevalla pitkäsoitolla. (Tuossa yläpuolella olevassa kuvassa Jens onkin koko Mokoma-miehistön kanssa.)

Solisti Marko Annala kirjoitti levylle tarinan, joka kertoo kertoo vakavasta masennuksesta ja siitä selviytymisestä. Muusikon omasta elämästä kumpuava vahva teema puhutteli ihmisiä laajalti.

Elävien kirjoihin lienee yhtyeemme suosituin pitkäsoitto. Nyt siitä kertoo myös kultalevy. Jos tämä meno jatkuu niin tässähän joutuu kohta rakentamaan lisää seiniä kotiin, Annala naurahtaa.

Mies on muuten oikeassa, sillä Mokoman kymmenestä pitkäsoitosta jo viisi (Sydänjuuret, Kuoleman laulukunnaat, 180 astetta, Luihin ja ytimiin ja Elävien kirjoihin) on saavuttanut kultalevyn statuksen.

Mokoma virittelee lauantaitansseja kevään aikana seuraavasti:

La 2.4. Tallinna, Viro (Tallinn Music Week, Von Krahl)
La 9.4. Lappeenranta, Holiday Club Saimaa Arena (Sakara Tour 2016 w/ Stam1na & Diablo)
La 16.4. Espoo, Espoo Metro Areena (Sakara Tour 2016 w/ Stam1na & Diablo)
La 30.4. Oulu, Oulun Energia Areena (Sakara Tour 2016 w/ Stam1na & Diablo)